Epizódok értékelése (2007-2009)

Figyelem! A friss felmérés oldala itt található.

Mivel a Duna TV nemrég leadta a sorozatot, lehetőség nyílt arra, hogy egy jópofa kísérletet végezzünk el a magyar Váratlan utazás-rajongók között: keressük meg, melyik a legjobb és a legrosszabb epizód!

Az ötletet az AvonleaGuide.com adta, ahol Tim, az oldal készítője már megszondáztatta a látogatóit. Értelmetlen lett volna ugyanezt megcsinálni az Avonlea.hu-n is — a nemzetközi látogatókkal. Azonban annak már volt értelme, hogy kizárólag a magyar látogatók körében végezzünk egy ilyen felmérést, ezután a két felmérés össze is hasonlítható.

1. sorozat nyitó kép Bárki részt vehetett az értékelésben, csak regisztrált látogatónak kellett lennie. Egy ember ugyanis egy részre csak egy szavazatot adhatott le — belépés után. Egyszerre egy évadot lehetett értékelni, addig lehetett pontozni, amíg a csatorna a következő évadot sugározta, tehát körülbelül 3 hónapig. Szavazni az adott évad oldalán lehetett minden egyes epizód rövid tartalma alatt epizódonként. Az epizódokat 1 csillag (szörnyű) és 5 csillag (kiváló) között lehetett osztályozni úgy, hogy a megfelelő csillagra kellett kattintani. A pontok alapján az egész sorozatra, illetve évadonként is kiszámítható az epizódok népszerűségi listája, a legjobb, illetve a legrosszabb rész.

A felmérésben való részvétellel nyerni is lehetett! Azok között, akik legalább 7 epizódot értékeltek (lehet persze többet is), évadonként egy Avonlea Chronicle újság került kisorsolásra. Végül a teljes felmérés lezárása után egy főnyeremény is gazdára talált, ami azok között volt kisorsolva, akik minden évadban legalább 7 epizódot értékeltek.

Elemzések

  • Az első évad értékelésének elemzése itt található. Az első sorozatot értékelők között LGina nyerte az ajándékot.
  • A második évad értékelésének elemzése itt található. A második sorozatot értékelők között trilla nyerte az ajándékot.
  • A harmadik évad értékelésének elemzése itt található. A harmadik sorozatot értékelők között Beju nyerte az ajándékot.
  • A negyedik évad értékelésének elemzése itt található. A negyedik sorozatot értékelők között bokkus nyerte az ajándékot.
  • Az ötödik évad értékelésének elemzése itt található. Az ötödik sorozatot értékelők között Esenga nyerte az ajándékot.
  • A hatodik évad értékelésének elemzése itt található. A hatodik sorozatot értékelők között Elizabeth nyerte az ajándékot.
  • A hetedik évad értékelésének elemzése itt található. A hetedik sorozatot értékelők között katieee nyerte az ajándékot.
  • A hét évad összesítése itt található.

Az epizódok értékelésének főnyereményét, azaz Kevin Sullivan dedikált Beyond Green Gables című könyvét a Gaboren becenevű látogató nyerte. Gratulálok neki!