Karakterek, szereplők

Sara Stanley (Sarah Polley)
Sara Stanley Édesanyja korai halála után édesapjával élt luxus körülmények között Montreálban, illetve utazgatott a világ körül. Az apja körül kirobbant botrány miatt kell egy időre Eduárd Herceg Szigetén élő rokonaihoz költöznie. Bár vissza szeretne költözni Montreálba, apja halála után ismét visszatér a Szigetre. Kezdetben nehezen illeszkedik be, de aztán Avonlea életének fontos szereplőjévé válik. Sara talán a legbájosabb, legkedvesebb szereplője a sorozatnak. Mindenkin segíteni szeretne, és próbál is segíteni, emiatt gyakran kerül bajba. Bár Hetty nénivel is vannak összetűzései, egy idő után anyjaként tekint rá, aki szinte saját gyerekeként neveli. Sara a sorozat kulcsfigurája a kezdetekben, a történet vége felé azonban elhagyja a Szigetet, hogy tanulmányait Párizsban folytathassa.
Hetty King (Jackie Burroughs)
Hetty King Hetty néni a család feje, irányítója, a legidősebb a Kingek között. Tevékeny szerepet játszik Avonlea életében is, az városka iskolájának tanítója, a közösségi élet egyik kiemelkedő alakja. Sokak szerint szívtelen, keménykezű nőszemély, de valójában nagyon nagy szíve van, segít, akin csak lehet. Kicsit merev, ragaszkodik a szabályokhoz, tradíciókhoz, amikből semmi és senki kedvéért nem hajlandó engedni. Klasszikus vénkisasszony típus. Olivia szülése után feladja a tanítói pályát. Egyrészt, hogy segítsen húgának a gyereknevelésben, másrészt, hogy íróként is kipróbálja magát.

R.I.P. Jackie Burroughs
Alec King (Cedric Smith)
Alec King Hetty legidősebb öccse, a King-tanya gazdája, 4 gyerek apja. Ő képviseli Avonlea-ben a mintaapát. Gazdálkodó és melegszívű apa egy személyben. Hettyhez hasonlóan ő is fontos tagja a városka közösségének, nem ijed meg, ha tenni kell valamit akár a városért, akár annak egy lakójáért. Közel sem olyan merev, mint Hetty, sok esetben inkább a szívére hallgat, mint mások elvárásait veszi figyelembe. Hetty mellett Gus Pike másik pártfogója.
Olivia King Dale (Mag Ruffman)
Olivia King A legfiatalabb King-lány a családban. Kicsit szeleburdi, néha álmodozó, de nagyon vidám, kedves, jószívű teremtés. Vidámságával, meggondolatlanságával ellentéte Hettynek, akivel emiatt rendszeresen vitáznia kell. Az Avonlea Krónikánál dolgozik újságíróként, majd később Jasperrel együtt a konzervgyárat vezeti. Mikor egy gyönyörű kisfiúnak ad életet, bebizonyítja Hettynek, hogy anyaként is megállja a helyét.
Janet King (Lally Cadeau)
Janet King Alec King felesége, tipikus háziasszony és családanya, 4 gyerek édesanyja, aki egész életét családjának, gyerekeinek szenteli. Többnyire halk szavú teremtés, bár néha felemeli a hangját Hettyvel szemben. Szintén tevékenyen vesz részt Avonlea életében, a különböző nőegyletek, közösségi fórumok aktív tagja. Bár többnyire a háttérben marad, ez egyik epizódban csatlakozik a suffragette-mozgalomhoz, és kiáll a nők jogaiért.
Felicity King (Gema Zamprogna)
Felicity King A legidősebb King-gyerek. A sorozat elején Sara ellentéte önzésével, nagyképűségével, undok viselkedésével. Nehezen viseli el, hogy fiatalabb unokatestvére nála jóval műveltebb, kifinomultabb ízléssel rendelkezik. Aztán belátja, hogy senki sem tökéletes, és Sara legjobb barátnője lesz. Nagy hatással van rá Gus Pike is. Bár először lenézi a fiút származása miatt, később a barátja lesz, majd beleszeret. Cecily betegsége az orvosi pálya felé indítja el, de aztán mégsem végezi el az orvosi egyetemet. Inkább árvaházat alapít Avonlea-ben, hogy család nélkül maradt gyerekeken segíthessen. Felelősségteljes fiatal nőként méltó felesége a záró epizódban Gusnak.
Felix King (Zachary Bennett)
Felix King Felicity idősebbik öccse, a család mókamestere. Szeleburdisága, meggondolatlansága rendszeresen bajba sodorja. A klasszikus rosszcsont öccs megtestesítője, aki folyton ugratja, piszkálja nővérét. Imádja a hasát tömni, jó étvágya révén kerül a Fehér Homok Szálló konyhájára, hogy aztán az igazgató személyi titkáraként felelősségteljes munkát végezhessen. Felix igazi vállalkozó szellem, minden lehetőséget kihasznál, ha pénzkeresésről van szó. Sara legjobb barátja, társa minden cinkosságban. A sorozat vége felé a csinos Izzy kelti fel érdeklődését, aki iránt először barátságot, majd később gyengéd érzelmeket is táplál.
Cecily King (Harmony Cramp, Molly Atkinson)
Cecily King (fiatalabb) Cecily King (idősebb) Amennyire rossz gyerek Felix, annyira jó gyerek fiatal húga, Cecily. Igazi szeretnivaló, édes szőke kislány, aki szinte sosem kerül bajba. Csak akkor, ha testvérei belerángatják. Sosem nyafog, keveset beszél, annál többet mosolyog, a háttérben marad az első sorozatok alatt végig. Mikor TBC miatt szanatóriumba kerül, karakterét új színésznő kapja meg. Az idősebb Cecily már a szanatóriumban is komoly szerephez jut, és a későbbi epizódokban sem húzódik vissza.
Gus Pike (Michael Mahonen)
Gus Pike Gus Pike élete nagy részét tengerészként töltötte, körbejárta a világot. Mikor Avonlea-ben köt ki a hajója, már az első nap megismerkedik a King-családdal, Felicitynek pedig első pillantásra megtetszik a helyes fiú. Gus nem szeretne többet hajózni, ezért a konzervgyárban vállal munkát, illetve a világítótorony felügyeletét látja el. Hamar összebarátkozik Saraval és a King-gyerekekkel, Hetty néni pedig felfigyel az értelmes, de műveletlen fiatalemberre, pártfogásába veszi. Rábírja, hogy járjon iskolába, úriembert nevel belőle. A becsületes, őszinte, keményen dolgozó fiúnak idővel a szállodában szerez munkát. Bár Alec-nek eleinte ellenére van, hogy a fiú Felicitynek udvaroljon, végül áldását adja a fiatalokra. Így aztán némi bonyodalom után az utolsó epizódban Gus feleségül vehesse Felicityt.
Jasper Dale (R. H. Thomson)
Jasper Dale Jasper Dale Avonlea legfélénkebb, legvisszahúzódóbb figurája. A különc feltaláló nem szereti az embereket, és a város lakói is kinevetik dadogása miatt. Sara azonban összebarátkozik a okos, ügyes fiatalemberrel, és sikeresen veszi rá több esetben is, hogy segítsen a város közösségi életében. Avonlea lakói idővel elfogadják, megszeretik Jaspert, felismerik értékeit. Ebben nagy szerepe van Oliviának is. A nőnek szimpatikus Jasper, aki az ügyetlenkedéseivel folyton megnevetteti. Barátságukból szerelem, majd házasság lesz, így Jasper is a King-család tagjává válik.