Facebook logo Értékelésedet a Facebookra is ki tudja posztolni az Avonlea.hu oldal, amennyiben erre engedélyt adsz (erre csak egyszer van szükség, és bármikor visszavonható). Kattints a lenti linkre és engedélyezd az Avonlea.hu-nak a posztolás lehetőségét! Amennyiben nem szeretnél ezzel a lehetőséggel élni, csukd be ezt az ablakot a jobb felső sarokban található X-re kattintva.

Engedélyezem a posztolást a Facebookra
(a Facebook engedélyező oldala külön ablakba fog megnyílni kis idő múlva)

Váratlan utazás hatodik évad

6. sorozat nyitókép
66. Gus Pike visszatér
Felicity a halifaxi orvosi egyetemen tanul. A lány a látogatóba érkező Felixszel sétál az utcán, amikor váratlanul belebotlik Gus-ba. A találkozás fölöttébb kínos, hiszen Gus más lánnyal van. Feicity fölháborodásában visszaadja a fiúnak az eljegyzési gyűrűt. Elisa, a hibbant virágárusnő fölismeri Gus ujján Ezekiel Crane kapitány gyűrűjét. Rémületében futásnak ered.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.39/5 (140 szavazat után)

67. Érkezések, távozások
Hosszas távollét után Sara - Luisa néni társaságában - végre megérkezik Avonlea-be, ahol kitörő szeretettel fogadják. Sara felvételt nyert a párizsi szépművészeti főiskolára, de ezt a hírt egyik öreg hölgynek sem meri bevallani. Luisa néni ugyanis európai körútra akarja vinni, Hetty néni meg Kanadával megismertetni. A két legdrágább ember között őrlődve Sarának végre sikerül megértetni velük dédelgetett álmát, hogy csak a művészet érdekli, mielőtt azok végzetesen összevesznének.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.46/5 (140 szavazat után)

68. Magányos szívek
Avonlea apraja-nagyja jókedvűen készülődik a Fehér Homok Szállóban megtartandó jótékonysági vásárra. Ezen a vásáron az agglegények elemózsiás kosarára lehet licitálni, s a befolyt összeggel a kórházat támogatják. Muriel Stacy és Clive Pettibone egymásba szeretnek. Izzy és Felix között is virágzik a románc, Pierre La Pierre pedig Hetty nénit boronálja össze tulajdonostársával, Tremayne-nel.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.67/5 (140 szavazat után)

69. Júniusi karácsony
Cecily édesanyja látogatása után egyre nehezebben viseli a tüdőszanatórium szigorú rendjét. Barátságot köt a nehezen kezelhető, New Yorkból érkezett árva fiúval. Louie kifogyhatatlan az engedetlen ötletek megvalósításában, amelyekbe rendre bevonja a lányt. A szigorú igazgatónő szándékos károkozás miatt végül is Cecilyt eltanácsolja a szanatóriumból. A kislány meghívja Louie-t, hogy a karácsonyt töltse velük Avonlea-ban.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 3.93/5 (141 szavazat után)

70. A rossz gyerek
Rachel agyvérzést kap. Robert családjánál lábadozik betegségéből. Hetty néni védőszárnya alatt otthonra talál Dora és Davey. Dora engedelmes, de Davey-be mintha az ördög bújt volna. Végül bevallja Hetty néninek, lelkiismeret-furdalás gyötri, felelősnek érzi magát Rachel betegségéért. A tanárnő azt javasolja, hogy közös erővel rendezzék be a Rózsa-tanyát, ahová szeretettel várják vissza Rachelt, s ahol majd közösen ápolják.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 3.99/5 (139 szavazat után)

71. Elvárás és türelem
Davey nem jeleskedik az iskolában, tanára büntetésből a sarokba állítja. Davey viszont másnap nem hajlandó iskolába menni. Hetty néni első felháborodása után ügyes taktikát választ. Daveyt Jasper üzemébe küldi, hogy kóstoljon bele a kemény fizikai munkába. Azt reméli, hogy ettől észhez tér, és a tanulást választja. Davey azonban kijelenti, hogy Jasper mellett fog dolgozni, szereti a dadogós, csupa szív embert. Végül Jasper meggyőzi a fiút: az iskola az első.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.13/5 (136 szavazat után)

72. Királyok és bolondok
Elisa néni elvállalta a kis Daniel felügyeletét. Felicity a távoli egyetemen tanul. Felix állandóan túlórázik, Alec pedig a kemény mezőgazdasági munka mellett a Királyi Rend Lovagjai összejövetelét is szervezi. Janet a rászakadt nagy tétlenség miatt az elhagyott fészek szindrómájának áldozatává válik. Felbuzdulva egy újsághirdetésen, amely munkalehetőséget és jó bevételt ígér, bedolgozónak jelentkezik egy vállalatnál. A szerződést is aláírja, de minderről nem beszél a férjének.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.29/5 (138 szavazat után)

73. Rókamese
Felix állandóan új pénzkereseti lehetőségen töri a fejét. Az erdőben sétálva kutyája felver egy rókát. Ez adja neki az ötletet, hogy rókafarmot létesítsen, hiszen a nemes szőrméből készült bunda keresett árucikk. A terv megvalósításához Izzy segítségét kéri. A két fiatal lelkesen lát munkához. A bankkölcsön megszerzéséhez azonban felnőtt kezesre van szükség, ezért Felix a léha Nat Lesterrel társul. Nat viszont könnyelműen szórni kezdi a kölcsönt. Ráadásul a rókák is megszöknek.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 3.96/5 (137 szavazat után)

74. Minden változik
Egy pompás vacsora közben Clive megkéri Muriel kezét, majd bejelenti Izzynek és Arthurnak házasságkötési szándékát. Izzy kedveli Murielt, mégsem örül, mert attól tart, a megnövekedő család még több alkalmazkodást követel tőle. Az is aggasztja, hogy apja ezután még kevésbé fogja szeretni. Muriel - tapasztalva a gyerek ellenszenvét - elhalasztja az esküvőt. Hetty néni azonban arra kéri, ne hozzon elhamarkodott döntést. Davey és a nebulók nászajándékra gyűjtenek. A naiv kisfiú meg akarja duplázni a meglévő összeget, mire csaknem az egészet elveszíti.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.31/5 (139 szavazat után)

75. Ott vagy otthon, ahová a szíved húz
Rachel állapota annyira javult, hogy egyedül utazhat vissza Avonlea-be. A vonaton azonban még egy szélütés éri, és félig összefagyva találják meg Hetty háza előtt. Dora és Davey nagy izgalommal és szeretettel várta az érkezését. A két aggódó gyerek megkéri Hettyt, hogy Rachelt ne engedje vissza a fiához. A tanárnő beleegyezik, de kiköti, hogy segíteniük kell az ápolásban.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.29/5 (137 szavazat után)

76. Összekuszálódott szálak
Polanska grófnő megérkezik a Fehér Homok Szállodába, hogy részt vegyen fia esküvőjén, aki egy gazdag kanadai család lányával köt házasságot. A menyegző előtt ismerkedik meg az ara édesanyjával. Erre a találkozásra mindkét örömanya izgatottan készülődik. A látszat ellenére mindkét család szegény, mint a templom egere és a másiktól reméli sorsa jobbra fordulását.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.11/5 (136 szavazat után)

77. Döntések
Felicity befejezte az első évet az orvosi fakultáson. A nyári szünetben otthon dr. Show mellett vállal munkát. A háziorvost kísérve rájön, hogy a gyógyítás milyen fáradtságos munka. Amikor az orvos képtelen megakadályozni egyik betegének tragédiáját, Felicity gondolkodóba esik: vajon jó hivatást választott-e magának? Folytassa-e egyáltalán az egyetemi tanulmányát?

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.43/5 (138 szavazat után)

78. A hazatérés
A King család mámoros az örömtől, amikor megtudják, hogy Cecily meggyógyult és végre hazatérhet. A boldog szülőket azonban az orvos lehűti: a betegség egy fertőzés hatására újra kialakulhat...

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.27/5 (137 szavazat után)