Magyar szinkronhangok

A sorozat magyar sikeréhez nagyban hozzájárultak a filmet szinkronizáló magyar színészek is. Róluk szinte alig tudunk valamit, gyakorlatilag semmit sem tudunk... Biztos vagyok benne, sokan kíváncsiak rájuk, kik is ők, mit gondolnak a sorozatról, hogy néznek ki stb. Ezért elhatároztam, hogy csinálok egy interjúsorozatot velük. Az interjúk elkészítésében segített Orsi ismerősöm, aki újságíró.

(Valójában 2002. év elején egy fáradt nap végén fürdés közben jött ez a vad ötlet. ;-) Bár jónak látszott maga az ötlet, a kivitelezése lehetetlennek tűnt... A Neten próbáltam keresgélni valami kapcsolat után, mivel nincsenek se újságíró, se színész ismerőseim. Totális kudarc lett az eredmény... :-( Egyetlen oldalon találtam meg Simonyi Piroska és Vadász Bea nevét, de az is csak egy régen frissített oldal volt egy sorozatról, melyet ők szinkronizáltak. Se egy e-mail cím, se egy postacím... semmi, aminek köze lenne a Váratlan utazás szinkronizáló színészeihez. Már éppen kezdtem feladni, mikor levelet kaptam egy újságíró hölgytől: Varga Orsitól. Hogy mi az a véletlen?! Hát az, hogy Orsi nem csak, hogy újságíró, de fő szakterülete a szinkronszínészet. Na erre mondják, hogy a sors keze ;-) Neki voltak kapcsolatai és tapasztalata az interjúk terén, így hát rábíztam a munkát.)

A főbb színészeket interjúvolta meg, minden interjún jómagam is részt vettem. Tanúsíthatom, hogy minden színész végtelenül kedves, közvetlen volt (és természetesen vállalta az interjút.) Az interjúk alatt nagyon jól szórakoztunk, érdekes volt hallgatni őket, ahogy magukról, a filmsorozatról, a színészmesterségről meséltek. Mivel jó kapcsolat alakult ki velük, Váratlan utazás-találkozókon (amennyiben idejük engedi), bárki megismerheti őket.