Simonyi Piroska - Felicity King

Saját tapasztalat

Simonyi Piroskával és Vadász Beával egyszerre találkoztunk. Piri nem tudta, hogy Bea is ott lesz. Mivel jó barátnők és már rég nem találkoztak, nagyon meglepődött és örült. Jó volt látni őket, ahogy egymás szavába vágva mesélték egymásnak a régi történeteket. Piroska 2 dossziét is hozott magával, azokról a filmekről voltak anyagok kigyűjtve, melyekben a hangját adta valamelyik szereplőnek. Piri külsőleg nem hasonlít Felicityre (saját bevallása szerint belsőleg viszont nagyon is felicitys): magas, vékony lány, szőkére festett, rövid hajjal. Vidám, beszédes, kedves lány benyomását keltette. A hangja... hát az egyszerűen szuper. Semmit nem változott! Ugyanolyan, mint a VU-ban vagy a többi filmben. Nagyon jellegzetes hangja van, ezer közül is meg lehet ismerni. Nekem óriási élmény volt, hogy személyesen is megismerhettem azt a lányt, akinek a hangját annyi filmben hallhattuk már, és annyira jól ismertem.

Az interjú

Piroskának a szívéhez nőtt Felicity

Simonyi Piroska Simonyi Piroska fékezhetetlen lelkesedéssel osztotta meg velünk Váratlan utazással kapcsolatos emlékeit. A sorozatban szinkronizáló fiatalok közül talán ő szerelmesedett bele leginkább a Prince Edward szigeti falucska varázsába. Olyannyira, hogy tervei között szerepel a helyszínre is ellátogatni.

- Akkoriban teljes mértékben azonosultam Felicityvel - meséli.- A szerepemmel együtt nőttem fel , s nagyon a szívemhez nőtt. Beleképzeltem magam azokba a helyzetekbe, amiket ő átélt, úgy éreztem, hogy ő a másik énem . A szereplőválogatások során eleinte nem tudták eldönteni, hogy Bea és köztem hogyan osszák meg Felicity és Sarah karakterét. Aztán az egyik jelenetben nekem sikerült hetykébben és vadabbul leszidnom Felixet, ráadásul én voltam az idősebb is. Az öcsémmel egyébként is éjjel-nappal veszekedtünk, így otthon éreztem magam a szituációban! - mondja nevetve - Így lettem végül Felicity.

Gus Pike és Arthur Pettibone közül ki tetszett jobban?

Jellembelileg maximálisan Gus vonzott. És olyan édesen hegedűlt! Szerintem Felicity rajongó típus - kicsit ilyen vagyok én is - hirtelen bele tud szeretni emberekbe, de azért kitart egy valaki mellett. Gyerekkoráról Gus volt számára az igazi.

Tehát Felicity és Te hasonló személyiségek vagytok?

Nagyon! A szinkronrendező is ez alapján választ, mert ráérez a jellembeli hasonlóságokra. Az sem mindegy, hogy az eredeti színésznő hogy játszik. Jó színészt könnyebb szinkronizálni.

Simonyi Piroska S milyen Simonyi Piroska a valóságban?

Rengeteg minden érdekel, regényeket, verseket olvasok, szeretem Vazarelly képeit. Érdekel a képzőművészet és a fotózás. Járok gyógyfürdőbe is. Ha csak tehetem, utazom, voltam már Marokkóban, Szicíliában, Prágában. Egyszer szívesen elutaznék Kanadába, akár a Prince Edward Szigetre is! Jó lenne személyesen találkozni Gema Zamprognával is!

Mi történt veled a sorozat óta?

Érettségi után ezerféle helyre beadtam a jelentkezési lapomat, például a Színművészetire és a jogi egyetemre is. Végül magyar szak lett belőle, a versek szeretete miatt. Így most bölcsészkarra járok, közben folyamatosan szinkronizálok. Zajlik az életem, apukámmal és az öcsémmel élek, aki egyébként szintén szinkronizál, őt Simonyi Balázsnak hívják (szerk.: Andrew hangját adta a VU-ban). S ami még nagyon fontos: van egy rendkívül értelmes, okos vizslám, Mazsi. Szeretek sportolni, leginkább futni, biciklizni, túrázni szoktam. Lefutottam a maraton és a Balatont is átúsztam már.

Tudnál külföldön élni?

Egyszer eltöltöttem két hónapot Londonban, ezalatt úgy éreztem mindentől elszakadtam, furcsa volt, hogy egyetlen ismerős sem vesz körül. Ezt nehezen bírtam, de előfordulhat, hogy egy napon éppen arra lesz szükségem, hogy új életet kezdjek, mindent más szemszögből lássak, és akkor belevágok.

készült: 2002. április