Epizódok értékelése

1. sorozat nyitó kép Mivel a Duna TV 2014-ben ismételni kezdte a sorozatot, lehetőség nyílt arra, hogy egy jópofa kísérletet végezzünk el a magyar Váratlan utazás-rajongók között: keressük meg, melyik a legjobb és a legrosszabb epizód!

Az ötletet anno még 2007 elején az AvonleaGuide.com adta, ahol Tim, az oldal készítője megszondáztatta a látogatóit. Értelmetlen lett volna ugyanezt megcsinálni az Avonlea.hu-n is — a nemzetközi látogatókkal. Azonban annak már volt értelme, hogy kizárólag a magyar látogatók körében végezzek egy ilyen felmérést, majd a két felmérést össze is lehetett hasonlítani.

A 2007-2009-ben zajlott felmérés oldala itt található.

2014-ben, 5-7 évvel később a Duna TV ismét sugározta a sorozatot, így arra gondoltam, ismételjük meg a felmérést, hátha többen fognak benne részt venni, így még reprezentatívabb lesz az értékelés.

Váratlan utazás DVD Bárki részt vehetett az értékelésben, csak regisztrált látogatónak kellett lennie. A regisztráció az Avonlea.hu-ra egyszerű: egy felhasználónév, e-mail cím, jelszó megadása szükséges, de a Facebook segítségével is lehet regisztrálni, akkor csak pár kattintás az egész művelet.

Egy ember ugyanis egy részre csak egy szavazatot adhatott le — belépés után. Egy évadot 6 hétig lehetett pontozni. Szavazni az adott évad oldalán lehetett minden egyes epizód rövid tartalma alatt epizódonként. Az epizódokat 1 csillag (szörnyű) és 5 csillag (kiváló) között lehetett osztályozni úgy, hogy a megfelelő csillagra kellett kattintani. A pontok alapján az egész sorozatra, illetve évadonként is kiszámítható volt az epizódok népszerűségi listája, a legjobb, illetve a legrosszabb rész.

A felmérésben való részvétellel nyerni is lehetett! Azok között, akik legalább 7 epizódot értékeltek (lehetett persze többet is), évadonként egy-egy kisebb ajándék került kisorsolásra. (A sorsolás módjáról itt olvashatsz.) Végül a teljes felmérés lezárása után egy főnyeremény, a Váratlan utazás első évada is gazdára talált, ami azok között lett kisorsolva, akik minden évadban legalább 7 epizódot értékeltek.

Kérdésed van? Valami nem tiszta? Írj e-mailt vagy kérdezd meg a fórumban!

Nyeremények

Elemzések

  • Az első évad értékelésének elemzése itt található. Az első évad értékelői között Kedves nyerte az ajándékot.
  • A második évad értékelésének elemzése itt található. A második évad értékelői között Szávitrí nyerte az ajándékot.
  • A harmadik évad értékelésének elemzése itt található. A harmadik évad értékelői között zelikee nyerte az ajándékot.
  • A negyedik évad értékelésének elemzése itt található. A negyedik évad értékelői között esztyi79 nyerte az ajándékot.
  • Az ötödik évad értékelésének elemzése itt található. Az ötödik évad értékelői között kissné melinda nyerte az ajándékot.
  • A hatodik évad értékelésének elemzése itt található. A hatodik évad értékelői között Ildikó81 nyerte az ajándékot.
  • A hetedik évad értékelésének elemzése itt található. A hetedik évad értékelői között Ronyka nyerte az ajándékot.
  • A főnyeremény sorsolásának folyamata itt található. Marie7 nyerte a fődíjat.
  • A hét évad összesítése itt található.