Ezen az oldalon az általam tisztelt és nagyrabecsült Kevin Sullivanről szerettem volna, illetve továbbra is szeretnék némi személyes információval szolgálni. Sajnos a Neten nagyon kevés infót találtam róla, és a Sullivan Entertainment is csak egy hivatalos PR-anyagot adott, melyben a munkásságáról van szó (és ami a Neten is megtalálható egyébként). Én bízom benne, hogy előbb vagy utóbb sikerül Kevin Sullivanről olyan adatokat is megtudnunk, hogy például mikor született, milyen iskolákat végzett, mi a véleménye Lucy Maud Montgomeryről és munkásságáról, mikor került először kapcsolatba LMM-könyveivel, vannak-e gyerekei, és ha igen, ők szeretik-e KS filmjeit stb. Azonban egyelőre kérlek, érjétek be ennyivel. Ha valaki olvassa eme sorokat a Sullivan Entertainmenttől, esetleg maga Kevin Sullivan, szívesen fogadok bármilyen hasznos információt.

Kevin Sullivan, író/rendező/producer

Sullivan Entertainment Incorporation

Kevin Sullivan a Sullivan Entertainment Inc. elnöke, amit feleségével, Trudy Granttel együtt 1979-ben alapított.

Kevin Sullivan

Egyike a nemzetközileg elismert igényes szórakozást nyújtó producereknek. Sullivan számos elismerést és díjat szerzett az utóbbi két évtizedben. Arra való képessége, hogy folyamatosan magas minőségű szórakoztatóműsorokat készít, valamint neves sztárokkal dolgozik filmjeiben, növeli a Sullivan Entertainment imázsát a világban. Az Anne of Green Gables és Anne of Green Gables: The Sequel (Anna) című nagyfilmjei leelőztek több nagyobb amerikai filmet is ötéves pályafutásuk alatt a japán mozikban.

Több, mint 20 éves pályafutása alatt Kevin több, mint 250 órányit producerkedett a kanadai és nemzetközi televíziózás történetének nagy nézettségű műsoraiból, beleértve az Emmy-díjas kiváló sorozatot, a Váratlan utazást, az Under the Piano (Zongora alatt) című filmet Amanda Plummer főszereplésével és Megan Follows-zal, a Butterbox Babies-t és a Promise the Moon címűt Henry Czerny főszereplésével. A két Emmy-díjon kívül Kevin 3 Cable Ace (kb. kábeltévé ásza) díjat és 4 Gemini-díjat is nyert.

Beyond Green Gables

Interjú Kevin Sullivannel (2008. december)

Az Avonlea.hu interjúja Kevin Sullivannel itt olvasható.

Egyéb említésre méltó munkái

Forrás: Sullivan Entertainment

Részletek Paul Turko Kevin Sullivannel készített interjújából (1996. február 16.)

Nehéz elképzelni miért lett vége egy olyan népszerű sorozatnak, mint a Váratlan utazás, mely hétről hétre nézők millióit vonzotta a TV-képernyők elé és Kanada első 20 legnézettebb műsorai közé tartozott. Már csak azért is, mert ez a sorozat egymás után háromszor is megnyerte a CableAce-díjat a legjobb sorozat kategóriában, továbbá nyert még 2 Emmy-díjat és egy seregnyi Geminit. Azonban a vezető producer, Kevin Sullivan, aki az 1980-as években készített Anne-sorozattal már nemzetközi elismerést szerzett, úgy döntött, hogy elfogyott Avonlea kezdeti újszerűsége.

Az írók és jómagam is úgy éreztük, mindenki megtette a tőle telhető legjobbat. Sok színész igazán felülmúlhatatlan előadást nyújtott... Nekem Avonlea mindig is egy vasárnap esti esemény lesz, és azt szeretném, ha a közönség is szeretettel emlékezne rá ahelyett, hogy azt lássa, ahogy az egész valami olyasmivé fajul, ami egy másolat másolata.

Így Sullivan új ötletek után nézett. Tisztában volt vele, hogy közönsége nagyrészét a nők és családjaik teszik ki, ezért olyan műsort keresett, ami határozottan különbözött Avonlea-től, mégis fenntartotta annak alapfilozófiáját. Sullivan, mint irodalomrajongó végül megtalálta a tökéletes alapanyagot Max Braithwaite írásaiban. A Why Shoot the Teacher (1965), Never Sleep Three in a Bed (1969) és The Night We Stole the Mountie's Car (1971) című művek szolgáltatták a Szelek szárnyán laza keretszerkezetét. A szerző 1930-as évekbeli saskatchewani humoros élményein alapuló trilógia pontosan az volt, amit Sullivan keresett.

Ez megerősíti mindazt, amiről Avonlea is szólt: közösség, család, emberek, akik nehéz gazdasági időket élnek át, de próbálják megtartani a hitüket és szembeszállni a rosszal. Ez egy klasszikus világ, visszatérés egy másik korba, amely erkölcsös volt, egy kicsit fekete-fehér.

...

Egy utolsó kérdés: Vajon a Szelek szárnyán is olyan magasságokba fog szárnyalni, mint tette azt az Anne vagy a Váratlan utazás? Sullivan nevet. Nem tudom; ne engem kérdezzen. Valaki a filmet csinálja, más meg bemutatja az embereknek. Majd meglátjuk mi fog történni.

Forrás: http://www.paulturko.com

Képek Kevin Sullivanről