Áttekintés

A Váratlan utazás /Road to Avonlea, RTA/ egy kanadai TV-sorozat, melyet a Sullivan Entertainment készített Kevin Sullivan rendező és producer vezetésével. A kanadai írónő, Lucy Maud Montgomery munkája alapján készült a filmsorozat, aki az Anne of Green Gables /Anne otthonra talál/ című világszerte ismert regény szerzője. A történet Eduárd Herceg Szigetén /Prince Edward Island (P.E.I.)/, Kanadában játszódik 1903. és 1912. között. A sorozat nyomon követi Avonlea város lakóinak kalandjait, barátságait, vidámságait, szomorúságait. A Váratlan utazás 1989. és 1996. között készült, 7 évadon, összesen 91 epizódon keresztül ment a világ 140 országban, nézők milliói szívébe lopva be magát. A befejezése után két évvel, 1998-ban egy egész estés karácsonyi epizód is készült hozzá.

Anne Shirley

Bár Lucy Maud Montgomery négy műve, A Mesélő Lány (The Story Girl), Az arany út (The Golden Road), az Avonlea-i krónikák (Chronicles of Avonlea) és az Avonlea-i krónikák 2. (Further Chronicles of Avonlea) szolgálják az alapokat, a Sullivan Entertainment írói kissé átírták a történetet és egy teljesen önálló sztorit találtak ki. A szereplők és bizonyos események a Montgomery-könyvek alapján születtek, de a történet önálló Sullivan-szálon fut.

Ezt az oldalt a magyar rajongóknak szánom, akik reményeim szerint vannak egy páran. Igyekszem minél több infóval szolgálni azoknak, akik nem vagy csak keveset tudnak angolul. Sok angol nyelvű oldal létezik a weben, így aki jártasabb a nyelvben, az jobban is informálódhat.