Jótékonysági aukció

Az utóbbi évek során több Avonlea Convention szervezésében is részt vettem. A rendezvények záró napjának fő eseménye volt a jótékonysági aukció, melynek bevételével az AvConok szervezői és résztvevői több amerikai, kanadai jótékonysági szervezetet, alapítványt támogattak. Ezen aukciók sikere kapcsán gondoltam azt, hogy meg kellene próbálni Magyarországon is rendezni egy hasonló aukcióval egybekötött gyűjtést, de egy magyar szervezet számára.

Az alapítvány

Bár minden jótékonysággal foglalkozó szervezet, alapítvány megérdemli a támogatást, szerettem volna olyan szervezetet találni, ami valamilyen módon kapcsolódik az Avonlea.hu site szellemiségéhez, családcentrikus, gyerekekkel foglalkozik. Kaptam több javaslatot is, de inkább kisebb, kevésbé ismert alapítványt kerestem, ami talán inkább rászorul a segítségre. Végül a Szentei Óvodásokért Alapítvány nevű szervezet mellett döntöttem.

Az aukcióra felajánlott tárgyak

Öt tételt ajánlottam fel, melyekről úgy gondoltam, hogy ritka és ezért értékes tételek, Alurion pedig egy egérpaddal egészítette ki a listát. Minden tétel sikeresen elment az aukción, gratula a nyerteseknek!

Eredmény

A gyűjtés sikeres volt, 117 735 Ft-ot gyűjtöttünk össze! Ez az összeg nagy segítség a gyerekeknek. A bevétel a következő módon állt össze:

  • Legnagyobb támogató a Wildom Kft. volt, akiknek dolgozom, ők 50 ezer forinttal járultak hozzá az ügyhöz karácsonyi ajándékként. Nekik ezúton is köszönöm a nagylelkű támogatást!
  • Az aukció bevétele $204 volt, de ebből lejött több, mint $24 költség, amit az eBay.com-nak fizettem, úgyhogy kb. $180 maradt meg, ami olyan 35 ezer Ft.
  • Az Avonlea.hu több látogatója is adakozott különböző összegeket, ebből jött össze olyan 34 ezer Ft, amit olyan 1500 Ft-tal csökkentett a számlavezetési díj, PayPal-tranzakciók díja. Köszönöm az Avonlea.hu látogatóinak is a támogatásokat!

Szeretném tolmácsolni az alapítvány kurátorának, Major Lászlónénak a köszönő szavait, aki büszke arra, hogy egy ilyen ügyet képesek támogatni az emberek, megmozdulni érte.

Hogyan lehet még segíteni?

Ha valaki szeretne még segíteni az alapítványnak, akkor pénzadománnyal (az alapítvány közhasznú szervezet, igény esetén tud igazolást adni adókedvezményhez) vagy adója 1%-ának felajánlásával segíthet, mivel már az aukciónak és az Avonlea.hu gyűjtésének is vége.

  • az alapítvány neve: Szentei Óvodásokért Alapítvány
  • számlaszáma: 63600708-11210090 (Cserhátvidéke Takarékszövetkezet)
  • adószáma: 18636866-1-12 (az esetleges 1%-os felajánlásokhoz)