Váratlan utazás második évad

2. sorozat nyitókép
14. Sara hazatérése
Sarat nagy csalódás éri az apai házban, mert apjának üzleti gondjai miatt alig marad ideje, hogy vele találkozzon. Magányosságában egyetlen igazi társa a jó öreg dadus. Egy áruátvételnél édesapja súlyosan megsebesül és tragikus hirtelenséggel meghal. A dadus ismét felkerekedik Saraval, hogy elvigye a kislányt anyai rokonaihoz. A szeretetteljes fogadtatás sem feledteti apja hiányát, így amikor egy jósnő érkezik a faluba, Sara az ő közreműködésével akar édesapja szellemével kapcsolatba kerülni.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.03/5 (143 szavazat után)

15. A csókolózás művészete
Felicity már felnőtt hölgynek érzi magát, nagylányoknak való könyvet olvas, unja testvérei és Sara társaságát. Sokat nézi magát a tükörben és egy titokzatos, kellemes külsejű fiatalemberről ábrándozik. Váratlanul találkozik "álmai lovagjával" is. Amikor megtudja, hogy a fiatalemberrel a jótékonysági bálon találkozhat, a szülői tilalom ellenére megjelenik a felnőttek között és alaposan megszégyenül.

Részletek az epizód szövegéből.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.63/5 (145 szavazat után)

16. Hetty néni kitüntetése
A tanulók Hetty néni irányításával lázasan készülnek a kormányzó ünnepélyes fogadására. Az oktatásügyi hivatalból hajdani vetélytársnőjétől, Muriel Stacy-től Hetty néni levelet kap, amelyet félreért és megsértődik. Hetty néni felkeresi a konzervgyárban dolgozó fiatal írástudatlan fiúkat és arra buzdítja őket, járjanak iskolába, tanuljanak meg írni-olvasni. Egyetlen jelentkező akad, a túlkoros Gus Pike, aki a napi kemény munka ellenére szorgalmasan tanul, mert célja, hogy olyan családot alapítson, mint Alec King.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.70/5 (147 szavazat után)

17. Fűzőkről, titkokról és az igaz szerelemről
Marilla egyetlen rokona járvány áldozata lett. Árvái, egy kislány és egy kisfiú, átmenetileg Marillához kerülnek, s ő azonnal szívébe fogadja a két tündéri bájosságú, ámde még neveletlen gyermeket. A két idős hölgy eddigi békés egymás mellett élése hirtelen megszakad, mert merőben más elképzeléseket vallanak a gyermeknevelésről. Rachel ultimátumszerűen közli Marillával, ha az árvák maradnak, ő panzióba vonul. Marilla nem enged a zsarolásnak.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.22/5 (144 szavazat után)

18. Régi civódások, régi szerelem
Avonlea lakói izgalommal készülnek a dúsgazdag Hardy lány nagy látványosságnak ígérkező esküvőjére. Az ünnepségen Hetty néni összefut hajdani szerelmével, akit már 36 éve nem látott. Romney-ből azóta híres festőművész lett. A különc férfi szeretné régi szép kapcsolatukat felújítani, de Hetty rendre visszautasítja. Amikor végre meggondolja magát, Romney elmenekül a találkozás elől, mert súlyos, gyógyíthatatlan betegség tör ki rajta és nem akarja, hogy ifjúkori szerelme ilyen nyomorult állapotban lássa.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.49/5 (146 szavazat után)

19. Aki mer, az nyer
Olivia és Jasper már a közös munka miatt is közelebb kerülnek egymáshoz és egyre több időt töltenek együtt. Mindezt Hetty néni féltékenyen figyeli. Sara őszinte szívvel drukkol nekik, de Felix szerint már öregek a házasságkötéshez. Hetty lelkét újabb esemény dúlja fel. Váratlanul feltűnik a megözvegyült Edwin Clark, aki korábban Oliviának udvarolt. A pletykás öreg hölgyek szerint Edwint Hetty üldözte el Olivia mellől. Az ifjú hölgy nagy dilemma előtt áll: a félénk és dadogós Jaspert válassza vagy a jóképű, rámenős és gazdag Edwint?

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.51/5 (145 szavazat után)

20. Családi viszály
Janet King anyai örömök elé néz. A King család tagjai vegyes érzésekkel várják Andrew édesapjának, Rogernak érkezését. Hetty néninek Roger volt a kedvence, mindig kényeztette. Alec ezért bizonyos fokig féltékeny volt bátyjára. Andrew nagy izgalommal várja apját, mert sok-sok problémát szeretne vele megbeszélni, és élményeit is megosztani. A professzor azonban tudományos elfoglaltságára hivatkozva rendszeresen kitér fia közeledése elől.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.13/5 (145 szavazat után)

21. A tengeri kísértet
A sziget és Avonlea lakóinak nyugalmát alaposan felkavarták a szeszcsempészek, akik az éj leple alatt érkeztek a szigetre. Sara és unokatestvérei rendszeresen a világítótoronynál játszanak. Egy alkalommal felségjel nélküli hajót vesznek észre. Tanúi lesznek, amint a hajóról egy Abraham nevű férfi felkeresi a világítótorony őrét, Crane kapitányt. Kihallgatják, hogy a férfi apai jogaira hivatkozva visszaköveteli magának a törekvő és szorgalmas Gus-t, akit a kapitány pártfogol.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 3.97/5 (143 szavazat után)

22. Minden, ami fénylik
Avonlea hölgyei közadakozásból még a tél előtt szeretnék megjavítani a templom tetejét. Sara a világítótoronynál egy aranypénzt talál, mely még a spanyol hódítás idejéből származik. A lelet nem csak a gyerekek, de a hölgyek fantáziáját is felgyújtotta, mert tudomásuk van róla, hogy hajdan az első telepesek közül valaki kincset rejtett el a szigeten. Avonlea apraja-nagyja kincs után kutat.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.02/5 (145 szavazat után)

23. Az álmok lovagja
Jasper egyre több találmánnyal rukkol elő, de a rosszmájú hölgyek kinevetik a "zseniális" feltalálót. Sőt annak is fültanúja, hogyan pletykálkodnak Oliviáról és róla. A férfi elbátortalanodik, és többé nem jelentkezik a lánynál. A laptulajdonos távollétében Olivia irányítja a szerkesztőséget, ahova több ízben betörnek, és pénzt rabolnak. A gyanú Oliviára terelődik. Sara és unokatestvérei Jasper segítségével zseniális tervet dolgoznak ki a tettes leleplezésére.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.30/5 (145 szavazat után)

24. Csak színház, semmi más...
A híres téli vásár versenyén az első díjas hízó tenyésztője Pat Frewen, a faragatlan agglegény lesz, akiért Theodora már húsz éve hiába epekedik. Theodora helyzetét még elviselhetetlenebbé teszi a szépséges színésznő, Pigeon Plumtree érkezése, aki azonnal rabul ejti a férfi szívét. A színésznő varázsának Sara sem tud ellenállni és elhatározza, hogy ő is színészi pályára lép, ha megnő.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 3.78/5 (142 szavazat után)

25. Az anyai szeretet
A lányokat egy újsághirdetés tartja nagy izgalomban. Fogalmazványt kell írni az édesanyákról, amelyeket zsűri bírál el. A nyertes, édesanyjával elutazhat Charlottetownba, ahol fotográfiájuk megjelenik az újságban is. Sara elhatározza, hogy Hetty néniről ír, mint a legjobb édesanyáról. Felicity kineveti ezért, sőt fogalmazását is kiragadja a kezéből. Sara bosszút agyal ki...

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.84/5 (147 szavazat után)

26. Csámpás csodák
Az országos kiértékelés során a sziget tanulmányi téren kiemelkedő helyezést ért el. Ennek eredményeként a testnevelést felvették a hivatalos tantárgyak közé, téli sportnak pedig a jéghokit. A falu izgalommal készülődik a profi és az amatőr jéghokicsapatok mérkőzésére. Az amatőrökhöz beáll a boszorkány hírében álló Peg Bowen is. A jéghokimérkőzés általános izgalma közepette csak Sara veszi észre, hogy Felicity édesanyjánál megkezdődtek a szülési fájdalmak.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.55/5 (147 szavazat után)