A 19. Váratlan utazás-találkozó

19. találkozó 2012. február 18-a, szombat: tizenkilencedik Váratlan utazás-találkozó. A múltkor bevált helyszínen találkoztunk, a talit a Platánus Hotelben tartottuk. Vetítéssel kezdődött a program. Először az Avonlea.hu intróját néztük meg hangolódás gyanánt, majd Kevin Sullivan videóüzenete következett, végül a Váratlan utazás első évadának felújított, szélesvásznú kiadásáról néztük meg az egyik extrát feliratozva.

Ezután jött a találkozó fő eseménye, beszélgetés a meghívott szinkronosakkal. Gerő Gábor (Felix King), Menszátor Magdolna (Janet King), Minárovits Péter (Gus Pike) és Szersén Gyula (Alec King) képviselte a magyar szinkront, illetve Kovács Katalin volt az ötödik vendég, aki anno az MTV-ben a gyermekműsorok beszerzéséért volt felelős. Neki köszönhető, hogy akkor az MTV megvásárolta a sorozatot.

A beszélgetés rendkívül jó hangulatban telt, Szersén Gyula művész úr vitte a prímet a történetek mesélésével, folyamatosan szórta a poénokat a hallgatóság legnagyobb örömére. Menszátor Magdolna művésznőtől megtudhattuk, hogy a jó szinkronhoz bele kell bújni a szereplő bőrébe ugyanúgy, mint a színésznek, aki játssza a karaktert. Gerő Gábor már nem szinkronizál, de nosztalgikusan emlékezett vissza a sorozat készítésének időszakára. Minárovits Peti, bár nem vették fel a Színművészetire, aktívan szinkronizál ma is, ő még Gabinál is nagyobb nosztalgiával emlékezett a Pannónia filmstúdiós időkre. Kovács Katalin szerint olyan időtálló értékek vannak a sorozatban, amik a mai világban is jó például szolgálhatnak a fiatalságnak. Többek között a egymásra való figyelemre, törődésre, a hibák beismerésére (itt Hettyt hozta fel példának) hívta fel a figyelmet. A körülbelül másfél órás beszélgetés után sajnos Szersén Gyulának mennie kellett, vagyis kellett volna, mert a rajongók megrohamozták a vendégeket, mindenki minimum autogramot, sokan közös fotót kértek. Végül a művésznő, Gerő Gabi és Minárovits Peti még maradtak beszélgetni a rajongókkal, de a művész úrnak és Kovács Katalinnak mennie kellett.

A találkozó záróprogramja egy nagyon komoly VU-kvíz volt Claire jóvoltából. A tét nélküli játékban mindenki felmérhette a sorozattal, a századfordulóval kapcsolatos tudását, a játékot a megoldások közös végigbeszélése zárta.

Szeretném tolmácsolni mind az Avonlea Média, mind a magam nevében a köszönetet a résztvevőknek, a rajongóknak, a vendégeknek. Fantasztikus délután volt! Soha ennyi ember nem vett még részt Váratlan utazás-találkozón, kb. 90-100 lehetett a résztvevők száma.

A találkozóról készült képek itt találhatóak.

Itt pedig egy cikk Sullivanék hivatalos oldalán a találkozóról.

Kevin Sullivan a Váratlan utazás első évadának kiadása kapcsán megköszönte a magyar rajongók lelkesedését, a magyar (szinkron)színészek munkáját és köszöntötte a 19. VU-találkozó résztvevőit.