Facebook logo Értékelésedet a Facebookra is ki tudja posztolni az Avonlea.hu oldal, amennyiben erre engedélyt adsz (erre csak egyszer van szükség, és bármikor visszavonható). Kattints a lenti linkre és engedélyezd az Avonlea.hu-nak a posztolás lehetőségét! Amennyiben nem szeretnél ezzel a lehetőséggel élni, csukd be ezt az ablakot a jobb felső sarokban található X-re kattintva.

Engedélyezem a posztolást a Facebookra
(a Facebook engedélyező oldala külön ablakba fog megnyílni kis idő múlva)

Váratlan utazás harmadik évad

3. sorozat nyitókép
27. Örök kötelék
Hetty néni hallani sem akar Olivia és Jasper félresikerült romantikus menyasszony-szöktetési tervéről. A hagyományoknak megfelelően egyházi és polgári esküvőt akar sok vendéggel. Mindezek megszervezését energikusan intézi. Az esküvő ennek ellenére sok izgalom és félreértés közepette zajlik.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.56/5 (144 szavazat után)

28-29. ... de ha rossz volt, olyan rossz nincs ...
Az egyre önállóbb Sara nehezen viseli Hetty néni állandó korholásait. Igazi összeütközésre a ruhavásárlásnál kerül sor. Sara csupa csipke, párizsi modellt szeretne, ám Hetty néni praktikus és anyagi okok miatt egy nyűhetetlen iskolaköpenyt vásárol. Az önérzetében mélyen megsértett kislány fellázad az indokolatlannak látszó szigorúság ellen, és amikor a véletlen útjába hozza mosdatlan szájú utcagyerek alteregóját, már tudja is, hogyan leckéztesse meg Hetty nénit.

Első rész:
Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 3.73/5 (146 szavazat után)

Második rész:
Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 3.76/5 (137 szavazat után)

30. Felix és Blackie
Felix kézbesítő szolgálatot indít annak érdekében, hogy kedves lovát, Blackie-t, megóvja attól, hogy eladják. Mikor Felix büszkesége felülkerekedik a józan észen, bekövetkezik a katasztrófa.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 3.89/5 (141 szavazat után)

31. Janet néni lázadása
A Keresztény Nők Antialkoholista Ligájának gyűlésén a lelkes szüfrazsett, Amelia Sandhurst arra biztatja az összegyűlt hölgyeket, vívják ki szavazati jogukat, hogy ezzel beleszólhassanak a történelem és saját sorsuk irányításába. Szavai mély benyomást keltenek Janet Kingben, akinek vállán nagy családja összes gondja nyugszik. Janet fellázad sorsa ellen és a tettek mezejére lép.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.17/5 (144 szavazat után)

32. Új szemlélet
Hetty szigorúsága miatt nemcsak a nebulók, de a szülők is tiltakoznak. Az Iskolatanács azt javasolja, hogy új módszerekkel tanítson, de erre Hetty nem hajlandó, inkább felmond. Az Iskolatanács sok sikertelen meghallgatás után egy elcsapott színész személyében megtalálja az ideális tanerőt. Mr. Dimple-ről később kiderül, hogy az egész várost lóvá tette, de a tanulmányi versenyen bebizonyosodik új módszerének vitathatatlan eredményessége.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.42/5 (144 szavazat után)

33. Egy sötét és viharos éjszaka
A romantikára hajlamos Gus Pike egy sötét, viharos éjszakán segítséget nyújt az üldözője elől kétségbeesetten menekülő szépséges ifjú hölgynek. Ettől kezdve a csinos Amanda orránál fogva vezeti a gyanútlan fiút, hogy nagyszabású rablási tervét cinkostársával együtt végrehajtsa. Felicity azonban gyanút fog, érzi, Gus nagy bajba került, és Sara segítségével nyomozni kezdenek a két titokzatos idegen után.

Részletek az epizód szövegéből.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 3.80/5 (143 szavazat után)

34. Elhallgatások
Avonlea-be új tiszteletes érkezik. Első dörgedelmes prédikációjával vegyes érzelmeket vált ki a gyülekezet tagjaiból. Szavai mégsem hullanak terméketlen talajra, mert a szereplési viszketegség és a hazugság bűnébe esett Felicity hosszas vívódás után őszinte bocsánatkéréssel fordul édesanyjához.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.16/5 (141 szavazat után)

35. Barátok és rokonok
A népes King família hölgy tagjai nagy izgalommal készülnek a városban rendezett jótékonysági árverésre. Indulásuk nem kecsegtet sok jóval, mert Abigél egyszem gyermeke miatt parázs vitába keverednek. Az árverésen Janet adósságba veri magát.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.27/5 (143 szavazat után)

36. Ha elmúltak a mézeshetek
A tudományos érdeklődésű Jasper egyre több időt tölt a padláson a denevérek megfigyelésével. A sokat publikáló doktor Carvert is vendégségbe hívja, hogy eszmét cseréljenek. Az állomáson derül ki, hogy dr. Carver - hölgy. Olivia féltékeny lesz - nem egészen alaptalanul. Az okos Hetty hasznos tanáccsal szolgál a baj orvoslására.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.11/5 (142 szavazat után)

37. Előkelő társaság
Felicity kiváló tanulmányi eredménye miatt ingyenes felvételre pályázhat a kingsporti Felsőbb Leánynevelő Intézetbe. A meghallgatáson jó benyomást szeretne kelteni, ezért kölcsönkéri Sara ruháit. Előkelő származású társnőinek hatására - azok sznobizmusán is túllépve - még szüleit is letagadja. Nagyzási mániája miatt alapos leckét kapva megszégyenül, de van lelkiereje ahhoz, hogy bűnét bevallja és bocsánatot kérjen...

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.45/5 (143 szavazat után)

38. Balszerencsés udvarlás
Szárnyára kapja a hír Avonlea-ben a korcsolyaárus nevét. Amint kiderül, hogy Walter Higgins agglegény, szinte minden magányos hölgy érdeklődve fordul feléje. Ennek köszönhetően föllendül az üzlet forgalma. Az egyik pár korcsolyacipőtől azonban semmi pénzért sem hajlandó megválni a kereskedő. Úgy tartja: az a cipő csak a választottja lábára illik. Csodák csodájára - és Hetty néni legnagyobb ámulatára - a cipőt mintha csak az ő lábára öntötték volna.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.41/5 (143 szavazat után)

39. Régi barátok, régi sérelmek
Marilla Cuthbert hirtelen halála annyira megviseli Rachel Lynde-et, mint még eddig soha semmi sem. De mielőtt régi barátnője halála miatt bánkódhatna, Rachel megtudja, hogy a Zöld Ormot el fogják adni a távoli Cuthbert rokonok és csak Dora Keith szeretnék magukkal vinni, Davey-t (mivel túl sok probléma van a fiúval) nem. Életében először történik meg Rachellel, hogy nem tudja mitévő legyen. Végül a mogorva szomszéd, Mr. Harris segít a bajbajutottakon.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.11/5 (140 szavazat után)