Facebook logo Értékelésedet a Facebookra is ki tudja posztolni az Avonlea.hu oldal, amennyiben erre engedélyt adsz (erre csak egyszer van szükség, és bármikor visszavonható). Kattints a lenti linkre és engedélyezd az Avonlea.hu-nak a posztolás lehetőségét! Amennyiben nem szeretnél ezzel a lehetőséggel élni, csukd be ezt az ablakot a jobb felső sarokban található X-re kattintva.

Engedélyezem a posztolást a Facebookra
(a Facebook engedélyező oldala külön ablakba fog megnyílni kis idő múlva)

Váratlan utazás ötödik évad

5. sorozat nyitókép
53. Apák és fiúk
Tremayne elégedett Felix munkájával, megdicséri és egyúttal arra kéri, hogy különös figyelemmel vegye körül a szálloda illusztris, dúsgazdag, ám szekánt vendégét, az idős Samuel Boddint. A gyakorlatias Eliza néni végrendeletet ír. A családi hagyomány szerint a földet a King család legidősebb fiára, Felixre akarja hagyni. Felix tervei viszont a szállodával kapcsolatosak.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.42/5 (142 szavazat után)

54. Modern idők
Hetty csupa aggodalom Oliviáék anyagi helyzete miatt. Megpróbálja Jaspert a hillsdale-i bankban elhelyezni, de csúfosan felsül a kétbalkezes feltalálóval. Mr. Dunn a konzervgyár felszámolását latolgatja és helyette szeszgyárat akar üzemeltetni. A puritán Hetty ezt nem tűrheti és más megoldás nem lévén, megveszi a veszteséges konzervgyárat. Új tulajdonának vezetésével Oliviát és Jaspert bízza meg, de a két álmodozó mellé biztonságként Gus-t is felveszi, hisz egykori tanítványa ebben a gyárban kezdett dolgozni.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.40/5 (141 szavazat után)

55. Memento Mori – Emlékezz a halálra
Hetty néni 50. születésnapján a városba utazik a kiadójához. Itt nagy csalódás éri, mert a kiadó felbontja vele a szerződést - újabb regényét ugyanis eladhatatlannak tartja. Dolgavégezetlenül a korábbi vonattal érkezik meg, így népes családja születésnapi ünnepi tervét teljesen felborítja. Sara nem is érti, miért utálja Hetty néni ennyire a születésnapját. Az ünneplésre megérkezik a sikeres Muriel Stacy is. Hetty néniben kétségek támadnak eddigi életével kapcsolatban: talán feleslegesen pazarolta szeretetét és erejét családjára és tanítványaira? De a keserűségsorozat ezzel még nem ér véget.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.68/5 (143 szavazat után)

56. Bajba jutott jó barát
Rachel levelet kap, melyet Sara és Felix kézbesít, de a játékos kedvű Fickó kutya megkaparintja és a levél kinyílik. A gyerekek elolvassák és megtudják, hogy Rachel fia börtönbe került és látni szeretné édesanyját. Hallgatást fogadnak ugyan, de Felix nem tudja tartani a száját. A pletykás öreg hölgyek már bankrablással gyanúsítják Billyt. A két kis árva Rachel távollétében Hetty nénihez költözik. Sara rádöbben, hogy az eszes kis Davey nem tud olvasni. Izzy Pettibone-ról is kiderül, már nem szeret fiús viseletben járni.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.23/5 (141 szavazat után)

57. Idegen az éjszakában
A nagy vihar elől egy fiatalember Alec King pajtájában húzza meg magát. Amikor Alec rátalál, az ismeretlen férfi munkát kér tőle, és ő boldogan felfogadja, mert kell a dolgos kéz a széna begyűjtésénél. Janet és Hetty azonban gyanakodva fogadják, mert hosszú a haja, ápolt a keze és művelt. Gyanújuk beigazolódni látszik, amikor Olivia Newsdealből hozott újságaiból kiderül, hogy Caleb börtönviselt ember. Ennek ellenére Alec 50 dollár kölcsönt nyújt neki, hogy új életet kezdhessen.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.17/5 (140 szavazat után)

58. A nagy verseny
Aratónapi jótékonysági vásárt rendeznek Avonlea-ben, hogy a bevételből az iskolai könyvtárat gyarapítsák. A tanító úr - az ünnepi hangulatot emelendő - tereplovaglási versenyt is szervez. Az első helyezett 10 dollár jutalmat kap. Az összeg felcsigázza Felix fantáziáját és benevez. Szorgalmasan edz, nyerni akar, pedig nincs könnyű dolga, versenytársai mind tapasztalt, idős lovasok.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.22/5 (141 szavazat után)

59. Kinek higgyek?
John Hodgson, a leendő miniszterelnök, megkezdte korteshadjáratát és a Fehér Homok Szállóban lakik. Elkísérte kislánya is, aki módfelett tetszik Felixnek, de a fiú bátortalan kezdeményezéseit rendre visszautasítja. Hodgson azt javasolja Alec-nak, induljon a kerületi képviselőválasztáson. Janet örömmel veszi a hírt és már arról álmodozik, milyen is lenne az élet Ottawában. Mr. Tremayne új fiút alkalmaz pincérként, aki rögtön a széf gombját próbálgatja, az étteremben viszont kifejezetten kétbalkezesnek bizonyul. A szállodában lopások történnek és a gyanú az új alkalmazottra terelődik.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.05/5 (139 szavazat után)

60. A csütörtöki gyerek
Cecily nem csillapodó köhögése és állandóan magas láza tüdővészre utal. Ezért a King gyerekeket mindenki elkerüli. Mr. Tremayne kényszerűségből felmond Felixnek. Muriel tanácsára Felicity beutazik a városi könyvtárba, hogy mindent megtudjon erről az alattomos betegségről. Cecily ápolásában Janet minden segítséget visszautasít, így ereje fogytán van.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 3.93/5 (140 szavazat után)

61. A kapzsi kéjenc
A Műkedvelők Területi Vetélkedőjére Avonlea is benevezett, noha már 22 éve, hogy nem nyertek. Hetty esküszik rá, hogy most elsők lesznek, mert sikerült kiválasztania a legsikeresebb színdarabot, egy valóságos gyöngyszemet, melyet ő írt. Mint korábban a szerepeket, a színpadi kisegítő munkákat is ugyanazok a személyek kapják. Janet azonban megalázónak tartja, hogy mindig ő a súgó. Mindössze egy nyúlfarknyi szerepet szeretne, de Hetty erről hallani sem akar. A főszerepet Muriel betegsége miatt egy hivatásos neves színésznőre bízza. A színésznőben azonban kevés az alázat, annál nagyobb a beképzeltség.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.46/5 (139 szavazat után)

62. A jegyesek
Izzy, mióta bátyja a kadétiskolában van, még többet szenved unatkozó apja szeszélyeitől. A kicsi Dora úgy véli, a tanító urat csak egy kutya vagy egy feleség tudná lekötni. Izzy Oliviánál puhatolózik, mi lenne, ha Hetty néni és édesapja gyakrabban találkoznának. Gus-t nagy megtiszteltetés éri, főnöke kinevezi a Fehér Homok Szálloda igazgatóhelyettesévé. A fiatalember elérkezettnek látja az időt, és megkéri Felicity kezét, de a lány, mivel felvették a Dalehouse orvosi egyetemre, nem mer igent mondani. Gus egyik barátja ösztönzésére tengerre száll, de előbb minden kötelezettségvállalás nélkül eljegyzi Felicityt.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.56/5 (142 szavazat után)

63. Kedves rokon
A kísérletező kedvű Jasper - hála a kicsi Davey áldásos közreműködésének - végre feltalálja a törhetetlen műanyagot. Olivia a találmánnyal felkeres férje unokatestvérét, Jeremiach-ot, aki sikeres üzletember. A férfi óriási lehetőséget lát a találmányban és anyagilag segíti a gyártás elindítását. A pénz nagyrészét azonban Avonlea hiszékeny lakosaitól szerzi meg. Jasper fenntartással fogadja unokatestvére pálfordulását, mert gyermekkorában Jeremiach pokollá tette életét. Olivia kedvéért azonban feledi a sok sérelmet és hajlandó a kibékülésre.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 3.89/5 (143 szavazat után)

64. A királyfi színre lép
A Gyülekezeti Nőegylet tagjai Janet vezetésével a Borneóból érkező, ott misszionáriusként szolgálatot teljesítő tiszteletes házát csinosítják. A tiszteletes és családja azonban a vártnál korábban érkezik, ezért, hogy a költözés gyorsabb legyen, Janet kiosztja a gyerekek felügyeletét.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.30/5 (141 szavazat után)

65. A tiszteletesné
Hetty néni csak praktikából egyezik bele, hogy Sara és Booth gyakran találkozzanak. Titokban azt reméli, ha Sara megismeri a fiút, majd ki is ábrándul belőle. A tiszteletesné, Mrs. Eliott elegáns kalapja és ruhája ingerli Avonlea idős hölgyeit. Viselkedése épp olyan hóbortos, mint a kalapja - hangoztatják. Viola magányosabbnak érzi magát, mint Kuala Lumpurban a bennszülöttek között. Egyetlen megértő lélekre talál csupán, és ez Janet. Egy megbeszélés során a tiszteletesné kissé többet iszik a kelleténél az élet vizéből. A két jókedvű asszony el is köti Miss Stacy automobilját. A botrányos eset újabb pletykálkodásra ad kiváló alkalmat.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.39/5 (143 szavazat után)