Facebook logo Értékelésedet a Facebookra is ki tudja posztolni az Avonlea.hu oldal, amennyiben erre engedélyt adsz (erre csak egyszer van szükség, és bármikor visszavonható). Kattints a lenti linkre és engedélyezd az Avonlea.hu-nak a posztolás lehetőségét! Amennyiben nem szeretnél ezzel a lehetőséggel élni, csukd be ezt az ablakot a jobb felső sarokban található X-re kattintva.

Engedélyezem a posztolást a Facebookra
(a Facebook engedélyező oldala külön ablakba fog megnyílni kis idő múlva)

Váratlan utazás negyedik évad

4. sorozat nyitókép
40. Családi viszály
A szórakozott Jasper újabb találmányon töri a fejét, így nem is érzékeli Olivia előrehaladott állapotát. Megérkezik azonban excentrikus, népes rokonsága, hogy segédkezzenek a szülésnél és a gyerekágy mellett. A Dale família Kingéknél száll meg. A racionális Hetty a kevésbé abnormálisakat vállalja. A kényszerű összezártság miatt a két család között egyre nagyobb a feszültség. Sara és Felix ezen varázsitallal szeretne segíteni. A kedélyesnek induló beszélgetés heves vitába torkollik, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy a King vagy a Dale dinasztia sarja-e az ember. Olivia, Jasper segédlete mellett, egészséges, szép fiúgyermeknek ad életet.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.29/5 (147 szavazat után)

41. A hölgy és a tőr
Erővel sem lehetne elvinni Olivia kisfia mellől Hetty nénit. A falu óriási gondban van a helyettesítő tanár miatt. Eddig a próbaidő után még minden jelentkező megfutamodott. Hetty néni írói babérra pályázik. Úgy érzi színvonalasabb történetet tud írni, mint napjaink legnépszerűbb írója. Olivia titokban megjelenteti az egyik novelláját, a kiadó pedig további epizódok írására kéri fel. Új tanár érkezik a városba. Pettibone ezredes korábban a katonai akadémia igazgatója volt.

Részletek az epizód szövegéből.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.53/5 (144 szavazat után)

42. Vernon-parti incidens
Felix a születésnapjára készül. Minden vágya egy Stevens-puska, azonban látcsövet kap ajándékba. Arthur, a helyettesítő tanár fia állatorvosnak készül. Elutazik, hogy újra láthassa kistestvéreit. Apa és fia között nem változott semmi, ugyanolyan hűvös a kapcsolatuk, mint régen. Felicity King első látásra beleszeret Arthurba. Felix titokban elveszi apja puskáját...

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.00/5 (149 szavazat után)

43. Evelyn
Alec King és Emet Grer gyermekkori jóbarátok. Emet többévnyi távollét után jön haza letelepedni ifjú, szép feleségével és pólyás lányával. Janettet és Alec-et kéri meg, legyenek a kis Alexandra keresztszülei. Egyik nap Emet és Alec halászni megy, de viharba kerül. Alec nem tudja kimenteni legjobb barátját a hullámsírból. A gyámoltalan fiatalasszony, Evelyn kicsinyével együtt támasz nélkül marad. Alec és gyermekei sokat segítenek neki. Az idős, pletykáló hölgyek ezt nem hagyják szó nélkül. Már Janet is féltékenykedni kezd.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 3.66/5 (147 szavazat után)

44. Elhagyatva
Avonlea apraja-nagyja izgatottan várja a Wild West Show vándorszínész-társulat előadását, amely a nagy tisztelettel övezett rettenthetetlen Zak Morgan marsall romantikus életéről szól. A társulat alaposan felkavarja Sara lelkivilágát is...

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 3.88/5 (144 szavazat után)

45. Ezek a fiúk
Egy szerencsésen végződő tűzeset adja Alec Kingnek az önkéntes tűzoltóegylet megalakításának gondolatát. Rachel Lynde, a városszépítő egyesület elnöke támogatja a tervet. Minden férfi lelkesen vesz részt a tűzoltóedzésen. Már az egyenruhán törik a fejüket, és parancsnokot is kellene választaniuk. Janet természetesen Alec-et javasolja, de Pettibone is jó eséllyel indul a választáson. Ez még inkább beárnyékolja a két férfi viszonyát. Végül szavazásra kerül a sor.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.18/5 (146 szavazat után)

46. A vacsora
Clive a Fehér Homok Szállodába hívja Hetty nénit vacsorára, hogy végre nyugodtan beszélgethessenek munkájukról. A kis Danielt Felicity gondjaira bízva, Janet és Alec is a szállóba készül. Felix a Pettibone gyerekekkel a világítótoronyhoz megy. Felicity megkéri Sarát, vigyázzon Danielre, mert ő végre kettesben szeretne lenni Gus-szal.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.70/5 (149 szavazat után)

47. Örökösök és alapítók
Felix, Gus tanácsára, a Fehér Homok Szállóba megy állást keresni. Avonlea hölgyei izgatottan készülnek az Alapítók Napjának megünneplésére.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.57/5 (146 szavazat után)

48. Szívek és virágok
Gus és Arthur azon versengenek, hogy ki vigye el Felicityt a valentinnapi bálba. Közben pár napra Avonlea-ba érkezik Pierre unokahúga, Suzette, akinek megtetszik Gus. Hetty néninek ihlet kell az írásaihoz, ezért beszáll a Fehér Homok hotelbe, társtulajdonos lesz.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.54/5 (149 szavazat után)

49. Felicity igazi lovagja
Ha nem keresnéd olyan vadul az igazit, hamarabb rátalálnál - mondja Sara nagy bölcsen a kapkodó Felicity-nek, akinek tetszik Arthur komolysága és felkészültsége, de riasztja mindaz, amit a szerelemről és a házasságról vall. Gus is megkéri a kezét, ő hajlandó akár 2 évig is várni a döntésre. Felicity anyjától és Hetty nénitől kér tanácsot. Felicity megpróbál bölcsen dönteni, elnapolja két évre a választ.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.64/5 (150 szavazat után)

50. Eltűnések
Sara úgy érzi, az újságírás megfelelő foglalkozás lenne számára. Alkalmasságát bizonyítandó, elhatározza riportot készít a Fehér Homok Szállóban tartandó műtárgyárverésről. Lady Blackwell be akarja mutatni unokaöccsét, Jonathant, az üzleti élet kiválóságainak, de figyelmezteti, ezen a tárgyaláson szó sem lehet régiségekről. A sok szép tárgy láttán a fiatalemberben felébred a műgyűjtőszenvedély, és kiadja magát régiségkereskedőnek.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.01/5 (147 szavazat után)

51. Házimozi
Hetty néni szemrehányással illeti Jaspert, mert csak tudományos piszmogással foglalkozik, és nincs állandó keresete. Jasper azonban továbbfejlesztette Edison egyik találmányát, de a gyakorlati kivitelezéshez pénzre lenne szüksége. Sara fantáziát lát benne, és öröksége egy részét a kísérletezésre fordítja. Jasper és Sara ekkor még nem is sejtik, hogy a találmány fogja megmenteni Avonlea-t attól, hogy ingatlanbefektetők olcsón felvásárolják a telkeket és ezzel a várost is...

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.65/5 (150 szavazat után)

52. Családi tűzhely
A zsémbes Eliza néni váratlanul betoppan Janetékhez, és mérhetetlenül felháborodik, mert senki sem várta, noha érkezéséről senkit sem értesített. Hogy meddig óhajt maradni, arról mélyen hallgat. Senkihez nincs egy jó szava, ugyanakkor megkülönböztetett jogokat követel magának. Még Felixnek is kiteszi a szűrét, mert szobáját melegebbnek találja.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.66/5 (147 szavazat után)