Facebook logo Értékelésedet a Facebookra is ki tudja posztolni az Avonlea.hu oldal, amennyiben erre engedélyt adsz (erre csak egyszer van szükség, és bármikor visszavonható). Kattints a lenti linkre és engedélyezd az Avonlea.hu-nak a posztolás lehetőségét! Amennyiben nem szeretnél ezzel a lehetőséggel élni, csukd be ezt az ablakot a jobb felső sarokban található X-re kattintva.

Engedélyezem a posztolást a Facebookra
(a Facebook engedélyező oldala külön ablakba fog megnyílni kis idő múlva)

Váratlan utazás hetedik évad

7. sorozat nyitókép
79. Új remények
A jó öreg Lady Lloyd Avonlea lakóira hagyományozta szép, de elhanyagolt házát. Az örökség gondozása felborzolja a kedélyeket. Bizottságot hoznak létre, amelybe Felicityt is beválasztják. Az öreg épületből árvaházat csinálnak. Gus halálára nincs kézzel fogható bizonyíték, ezért Felicity nem akar beletörődni elvesztésébe. Édesapja unszolására, hogy Gus helyére engedjen valakit, elutasítóan válaszol. Pedig a bank fiatal igazgatója, Stuart McRea szívesen udvarolna neki.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.40/5 (138 szavazat után)

80. A szerelem vak, de a szomszédok látnak
Felix egyre több csodálatos dolgot fedez fel Izzyben, ezért minden alkalmat megragad, hogy a lány társaságában lehessen, noha a fiúk már csúfolják is emiatt. Monty kinőtt ruhácskáit Olivia a missziós ládába rakja, és félreértheteten célzást tesz, hogy szeretne egy kislányt. De a szórakozott professzor ezt meg sem hallja. Olivia elkeseredése még nagyobb lesz, amikor Jasper közli vele a nagyszerű hírt: Cambridge-be hívják tanárnak. A rosszindulatú Eulália félrehall egy mondatot, és máris telekürtöli a falut Oliviáék válásának hírével. Felix ostoba hiúságból kockáztatja, hogy örökre elveszti Izzy barátságát. Felicity szülei rábeszélésére úgy dönt, elfogadja Stuart házassági ajánlatát.

Részletek az epizód szövegéből.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.51/5 (137 szavazat után)

81. Davey és a hableány
A kis Davey fantáziáját a hableány léte izgatja. Mindenáron bizonyítékot keres erre, de egyelőre hiába. A falu előkelő polgárait 1911-es avonlea-i vásár megszervezése foglalkoztatja, amikor Tremayne bejelenti, hogy az ünnepség fényét emelendő, vándor mutatványosokat szerződtetett. A társulat fő látványossága egy valódi hableány, akinek megtekintéséért az igazgató szép összeget kér. Hetty néni szigorú tilalma ellenére Davey besomfordál a sátorba. A hiszékeny kisfiút lelke mélyéig meghatja Melusina, a hableány szomorúsága, és gálánsan felajánlja, hogy mindent megtesz érte.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 3.61/5 (137 szavazat után)

82. A nagyvilági nő
Muriel jó feleség, de az édesanya szerepét nem tudja betölteni a fiatal Izzy életében. A lázadozó kislány levelet ír Bostonban élő nagynénjének és látogatóba hívja. A nagypolgári életet élő elegáns dámának kapóra jön a meghívás, mert így elszökhet hitelezői elől. Lillian néni a Fehér Homokban száll meg. Megjelenésével és legutolsó divat szerinti ruhatárával valósággal elbűvöli Izzyt. A leányka már azt fontolgatja, hogy nagynénjével örökre elmegy Bostonba. Ekkor kapja meg Muriel a Lillian néni nevére szóló végrehajtói értesítést. A mostohaanyára hárul az a kényes feladat, hogy figyelmeztesse Izzyt, ne vegyen mindent készpénznek, amit az idős hölgy mond.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.26/5 (137 szavazat után)

83. A Broadway királya
Mr. és Mrs. Blaine, a különc művészházaspár teljesen felforgatja Avonlea életét, amikor az egyik alkotói hétvégére beszállásolják magukat a Fehér Homok Szállodába. Amikor Hetty megtudja, hogy a művészek V. György király vendégei voltak a Buckingham-palotában, ellenszenvét félretéve koncertet szervez számukra. Jasper egy láda alkatrészt küld feleségének azzal a meghagyással: összerakás után szabadalmaztasd! A működésbe hozott szerkezetben Felix nagy fantáziát lát. A Blaine házaspár pedig a koncerten fellépő Alec hangjában lát nagy fantáziát, és egyenesen a Broadway-en akarják felléptetni.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 3.98/5 (137 szavazat után)

84. Teljes napfogyatkozás
Amikor Cecily nagy siettében a tombola bevételéből származó jótékonysági pénzt a büdös ruhákkal együtt a tűzbe dobja, Felixhez fordul segítségért. A fiúnak van mentő ötlete, de ehhez egy kicsit be kell csapnia főnökét. A teljes napfogyatkozás látványára összecsődült vendégeknek azt a felvilágosítást adja, hogy a Fehér Homokban már nincs szabad szoba. Szülei távollétében a King-tanya minden zugát kiadja. A sok fizetővendég kiszolgálása meghaladja erejüket. Amikor a szülők megérkeznek a városból, van mit megmagyarázni, és van miért bocsánatot kérni.

Részletek az epizód szövegéből.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.50/5 (135 szavazat után)

85. Meglepetések
Janet testvére, Abigail családjával együtt visszaköltözött Avonlea-be. A régi házba még nem rendezkedhetnek be, mert a mennyezet beázott. Janet felajánlja, hogy a felújítás alatt lakjanak náluk. Az energikus és ellentmondást nem tűrő Abigail miatt egyre nagyobb az idegeskedés és a terror a King-családban. A régi ház takarítása közben Cecily egy szerszámosládában King nagyapa nevére szóló értékpapírokat talál. Malcolm, a gyakorlatias üzletember szerint a papírok most is sokat érnek.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.34/5 (134 szavazat után)

86. Az élet édes misztériuma
Egymás felé tereli a sors az igazságtalanul megbántott Hettyt és Tremayne-t. A két idősödő emberben föllobban a szerelem lángja, és a világ megszépül körülöttük. Mindenkit meglepnek, amikor bejelentik a házassági szándékukat. Hettyben azonban erős a hivatástudat. A gyerekek korrepetálása közben elfeledkezik a külvilágról és Tremayne vacsorameghívásáról.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.59/5 (135 szavazat után)

87. Az új fiúk
Két új fiú érkezik Angliából Avonlea-be, az árvaházba, a McNulty-fiúk. Sanyarú gyerekkoruk miatt nehezen illeszkednek be Hetty és Davey minden jószándéka ellenére. Davey segíteni akar a srácokon, de folyton összetűzésbe kerül az idősebbik testvérrel, Brettel. Bár a fiúk egész jól összebarátkoznak Daveyvel, nem szándékoznak hosszabb ideig Avonlea-ben maradni: bátyjukat, Jimet szeretnék megkeresni Halifaxban, hogy vele együtt visszatérhessenek Angliába. Hetty néni nem segít, mivel attól fél, ezzel a fiúk gyámságát veszélyeztetné. Davey viszont inkább a szívére hallgat, és segít McNultyéknak megkeresni Jimet, és feljutni egy hajóra, ami Angliába viszi vissza őket. Hetty mérges Davey felelőtlensége miatt, de jól tudja, a kisfiú felnőtt módjára cselekedett, mikor segített az új fiúkon.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 3.82/5 (136 szavazat után)

88. Bál után
Eliza néni 90 éves, a Ward-lányok nagyszabású partit szeretnének rendezni neki. Hogy az ünneplés még nagyobb legyen, Abigail meghívja Eliza kuzinját, a majd' 100 éves Winifred nénit is. A néni mindenkit ugráltat, Elizával is gonoszul bánik, hiszen folyton közös szerelmüket, a Krímben elesett katonatisztet emlegeti. Eliza néni partija jól sikerül, a jókedvnek azonban Winifred néni halála vet véget. Eliza hazaviszi Winifred testét Angliába, ahol mindketten születtek és nevelkedtek.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.24/5 (135 szavazat után)

89. Gyere haza
Egy misztikus telefonhívás után Felicity és Hetty útra kel Charlestonba, Dél-Karolinába, hogy megkeresse az elveszettnek hitt Gus Pike-ot.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.64/5 (140 szavazat után)

90. Nehéz idők
Eulalie Bugle és Archie Gillis Avonlea Carmodyval való egyesítése mellett kampányol Alec, Bert Potts és Stuart legnagyobb félelmére. Jasper egy érzelmes beszéde a győzelem zálogát jelenti Alecnek és támogatóinak, ám a Dale konzervgyár felrobbanása megváltoztatja a győztesek szerencséjét.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.26/5 (137 szavazat után)

91. Szívünknek kedves
Gus visszatérése Avonlea-be megdöbbenti a King családot, és arra készteti Felicityt, hogy felbontsa Stuarttal kötött eljegyzését. Hetty néni szokás szerint összeveszik a családdal, így nem hajlandó elmenni az esküvőre sem, azonban Felicity meggyőzi arról, hogy néha félre kell tennie személyes elveit és a családja érdekeit kell néznie. Ez az epizód a sorozat utolsó része.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.90/5 (140 szavazat után)