Boldog karácsonyt, Miss King!

Hetty néni

A Boldog karácsonyt, Miss King /Happy Christmas, Miss King/ című új Avonlea mozit 1998. december 13-án mutatták be először a CBC-n /Canadian Broadcast Corporation - kanadai tévécsatorna/. Szerencsére 2000.12.26-án nálunk is bemutatta a Magyar TV M1-es csatornája ;-) Akinek nem sikerült megnéznie, az reménykedhet egy ismétlésben, illetve megvásárolhatja a Sullivan Boutique-ban.

Hááát, egy kicsit csalódtam benne... Gondolom sokan vannak még így vele. Se Gus, se Sara, se Izzy nem játszik benne, sőt Davey és Dóra sem... Az okokat csak találgatni lehet. Hiányzott az az igazi Váratlan utazás-hangulat... de azért nem volt annyira rossz... Jó volt ismét egy időre megfeledkezni a hétköznapok hülyeségeiről és újra találkozni a régi ismerősökkel /sajnos nem mindenkivel.../.

Rövid tartalom:
Felix harcol a Világháborúban Elberttel együtt. Egy csatában mindketten eltűnnek az egyik európai harcmezőn. A rossz hír megrázza a King családot, de nem adják fel a reményt, hogy Felixet viszontláthassák. Eközben Hetty néni szokásos stílusában vezeti az iskolát és készíti fel a gyerekeket a karácsonyi ünnepségre. Felix eltűnésének hírét is a tőle megszokott módon fogadja. Olivia visszajön Avonlea-be karácsonyra a gyerekekkel, de Jasper nélkül. Sikerül rögtön összevesznie Hetty nénivel. Hetty nénit egy váratlan betegség kórházba kényszeríti, ahol egy fontos műtéten kell átesnie. Janettet megviseli Felix eltűnésének híre, nem tudja elfogadni a történteket. A film végére természetesen minden jóra fordul: Hetty néni műtétje sikerül, és a karácsonyi vacsorára Felix is betoppan a család legnagyobb örömére.

A filmben rengeteg régi ismerőst üdvözölhetünk. A King család tagjain kívül Arthur Pettibone, Rachel Lynde és Mrs. Potts is játszik a moziban. Sajnos se Gus, se Sara, se Miss Stacy, se Jasper Dale, se Davey nem szerepel benne.