Váratlan utazás első évad

1. sorozat nyitókép
1. Az utazás elkezdődik
A Stanley Import a főkönyvelő sikkasztása miatt tönkremegy, így a vállalat tulajdonosa, Blair Stanley háziőrizetbe kerül mindaddig, amíg nem tisztázza magát. Félárva kislányát, Sarat, jobb meggyőződése ellenére kénytelen anyai rokonaihoz küldeni a dadus társaságában. A rokonság népes családdal dicsekedhet: két vénlány nagynénivel, két nagybácsival és azok gyerekeivel. Sara Hetty nénihez, a szigorú és csípős nyelvű vénlány tanítónőhöz kerül.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.43/5 (149 szavazat után)

2. A mesemondó lány rászolgál a nevére
Sara véletlenül segít egy szélhámosnak megszökni a városból a vetítettképes előadás bevételével, amit az iskola könyvtárának ajánlottak fel. Hogy jóvá tegye ezt a hibát, Sara új vetítettképes előadást szervez a félénk Jasper Dale segítségével. Sally Potts irigykedik Sara ötletén és gonosz tervet forral ki, az előadás elrontására.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.37/5 (147 szavazat után)

3. A karantén
Rachel Lynde Alexander Abraham farmjára megy, hogy megkeressen egy fiút, aki a vasárnapi iskolából merészelt hiányozni. Miután Sara és Felix erről a szándékáról tudomást szerez, szintén a farmra sietnek, hogy pajtásukat figyelmeztessék. A tanyához érkezve mindhárman szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a fiú már nem él a tanyán, és az "öreg Abraham" himlő miatt karantén alatt áll. Nekik is osztozkodniuk kell a szobafogságon, mert fennáll a veszélye, hogy ők is megkapták a himlőt.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.50/5 (149 szavazat után)

4. Duncan életre kel
A kíváncsi Rachel Lynde meglehetősen tapintatlanul azt firtatja, miért nem ment Marilla sohasem férjhez, noha annak idején John Blythe udvarolt neki. A feldühített Marilla kitalált egy nem létező udvarlót, akinek nevét épp akkor olvasta az újságban. Reméli, hogy e kegyes hazugsággal elejét veszi a további kérdezősködésnek. Meséje szerint a hajdani kérő Duncan McTavish.

Részletek az epizód szövegéből.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.17/5 (145 szavazat után)

5. A jó öreg Lady Lloyd
Sara érdeklődését felkelti egy roskatag, ódon épület. Unokatestvéreitől megtudja, hogy tulajdonosa a mosolytalan, embergyűlölő Lady Lloyd. A kíváncsi kislány felkeresi az öreg hölgyet, aki ugyan nem örül a kislánynak, de készséggel segít rajta, amikor az megsérül. A Saraból sugárzó szeretetnek és bájnak az öreg hölgy képtelen ellenállni és lassan felenged a kislány irányában.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.04/5 (146 szavazat után)

6. A puding próbája
Az egyre önállóbb Felicity rosszallással veszi tudomásul édesanyja engedékenységét kisebb gyerekei iránt. Amikor szülei a városba készülődnek és a gyerekeket Felicity-re bízzák, a kislány elhatározza, nagyon szigorú lesz testvéreihez. A szülők éppen indulóban vannak, amikor a postás levelet hoz, mely egy idős nagynéni látogatásáról értesít. A szülők a gyerekek lelkére kötik, hogy a nagynénivel jó hangosan beszéljenek, mert az idős hölgy süket. A nagynéni helyett azonban a kormányzóné érkezik meg.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.78/5 (151 szavazat után)

7. Abigél néni kérője
Felicity és Sara Abigél nénihez - Felicity édesanyja vénlány nővéréhez - mennek segédkezni a befőzéshez. Sara fantáziáját izgatja, hogy miért maradt vénlány, noha a fotók tanúsága szerint szemrevaló teremtés volt. Felicity édesanyja szerint azért, mert túlságosan önálló volt, akaratos és nem akart alkalmazkodni senkihez, pedig sok udvarlója volt. Váratlanul felbukkan egyik legkitartóbb kérője, az igen módos, csupa szív, ámde kissé faragatlan és nagyon rendetlen Malcolm.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.20/5 (148 szavazat után)

8. Felicity fogadása
Közeledik a szüreti bál. Kisebb problémák támadnak, mikor Edward Ray kamasz szerelemre lobban Felicity iránt. Eközben Felicity a bál királynője címért verseng.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.22/5 (148 szavazat után)

9. Megtért lelkek
A King farm bérese, Peter Craig látszólag nem tudja ellátni a ház körüli teendőit. Hetty néni elbocsátja állásából. Ám mikor Peter influenzával ágynak esik, a King család rádöbben mennyire fontos is a fiú az életükben.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.26/5 (144 szavazat után)

10. Malcolm és a baba
Malcolm gyereket szeretne, Abigail azonban nem. Ám mikor Felicity és Sara egy talált árva babát tesznek a ház küszöbére, Abigail is belátja, hogy segíteni kell a csöppségen.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.27/5 (150 szavazat után)

11. Arabella King kék ládikája
Egy misztikus láda van már évek óta elzárva a King tanya padlásán. Mikor Felix és Andrew megtalálja, meg vannak róla győződve, hogy kincseket rejt. Miközben tovább nyomoznak az ügyben, Felix felfedezi, hogy Olivia és Jasper között szerelem alakult ki.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.43/5 (147 szavazat után)

12. A jó boszorkány
Sara és a gyerekek hóviharba keverednek és Peg Bowen kunyhójában keresnek menedéket. Nemsokára kiderül, hogy az Avonlea Boszorkány nem is olyan félelmetes és még segít is Felixnek az iskolai problémái megoldásában.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.46/5 (147 szavazat után)

13. Kellemes meglepetés
Kiderül Blair Stanley ártatlansága, aki azon nyomban siet szeretett kislányához, hogy magával vigye Montrealba. Sara végtelenül megörül rég nem látott édesapjának, akiről rokonai gyakran tettek kétértelmű megjegyzéseket, de nem örül a rokonaitól való hirtelen elválásnak. Hetty néni, mivel már Olivia is dolgozó nő, egyre többet van egyedül, egyre inkább ragaszkodik a jóeszű, csupa szív Sarahoz, aki azon mesterkedik, hogy édesapját és Hetty nénit kibékítse. Nem akarja, hogy a felnőttek gyűlölete megrontsa felhőtlen viszonyukat, mert ő Hetty nénihez mindig családtagként szeretne visszatérni.

Képgaléria az epizód képeiből

 • Aktuális értékelés.

Értékelés: 4.27/5 (147 szavazat után)