Nemes Takách Kata - Cecily King

Saját tapasztalat

Nagyon kedves, szemüveges, vékony, alacsony ifjú hölgy lépett be az egyik gyorsétterem ajtaján, ahol az interjút készítettük. Ő volt Nemes Takách Kata, Cecily King magyar hangja. Nemcsak külsőleg különbözik Cecilytől (még az idősebbik Cecilytől is), de temperamentumában sem a visszafogott, halkszavú, háttérben maradó kis Cecily. Pont az ellenkezője: pörgő, vidáman mesélő, aktív emberke. Vele találkoztunk először a csapatból. Két percenként nevetnem kellett a poénjain, beszólásain, szóval nagyon élveztem a beszélgetést. Azt hiszem Ő sem bánta, hogy elraboltunk egy órát amúgy is szűkös szabadidejéből.

Az interjú

Kata díszletet és jelmezt tervez

Nemes-Takách Kata számára a Váratlan Utazás Cecilyje jelentett az első komoly kihívást a szinkronban. A sorozatra azóta is szívesen emlékszik vissza, sőt az ismétlésekbe is belenézett.

Nemes Takach Kata Mennyire ragadott meg gyerekként a történet varázsa?

Alapvetően szeretem a kosztümös filmeket, így ez a sorozat is tetszett. De megmondom őszintén Cecilyként nem volt olyan nagy szerepem, hogy igazán átvehessem a sorozat hangulatát. Imádtam ezt a munkát, és szerettem együtt dolgozni azokkal a srácokkal akikkel együtt nőttem föl és a mai napig is sok közös munkánk van.

Mennyire állt közel hozzád Cecily karaktere?

Kislányként is dinamikusabb, pörgősebb voltam a valóságban, mint Cecily, aki tulajdonképpen nem sokat beszél, inkább csak létezik és figyel.

Volt kedvenc szereplőd?

Felicity volt nekem a legszimpatikusabb.

A Cecilyt alakító két lány közül melyikük volt Neked szimpatikusabb?

Mindenképpen a kisebbik lány. Sokkal átütőbb, erőteljesebb játéka volt, és bájosabb is. Az a típus, aki belopja magát az ember szívébe.

A szinkronban milyen munkáid vannak mostanában, és mi volt eddig a legkedvesebb?

Emlékezetes volt az Interjú a vámpírral. A Szeretni beindulásigban Celeste hangja vagyok, a Vad szenvedélyekben Miranda. Többször szinkronizáltam Sarah Michelle Gellart, például a Buffy, a vámpírok rémében.

Nemes Takach Kata Hogy zajlott számodra a sorozat óta eltelt közel 10 év?

Amikor a Váratlan Utazást csináltuk, körülbelül hetedikes voltam általános iskolában. Ezután felvételiztem a Képzőművészeti Szakközépbe és a Városmajori Gimibe rajz tagozatra. Mindkét helyre fölvettek, de nagy vívódások árán a kisképző mellett döntöttem, ahol textiltervező szakon végeztem. Közben egyre nagyobb szerepeket kaptam a szinkronban, és Földessy Margit Színistúdiójába is jártam. Sokat gondolkoztam, hogy a színművészet vagy a képzőművészet mellett döntsek-e. Miután az Iparművészeti Főiskolára nem vettek fel, egy egyéves divatiskolába mentem el. Ezután felvettek a Képzőművészetire látványtervező szakra, itt két évet már el is végeztem. Elsősorban színpadi jelmez- és díszlettervezést tanulok. Tavaly kíváncsiságból és többek biztatására megpróbáltam a Színművészetit is. A munka és a suli mellett a felkészülést nem vettem igazán komolyan, de érdekelt, hogy mire tartanak így, ahogy vagyok. A második rostáig jutottam.

A színészi lehetőségek ennyi tapasztalattal a hátad mögött valószínűleg így is megtalálnak.

Ráadásul látványtervezőként is ugyanolyan örömmel veszek részt a színpadi munkában. De remélem lesz még alkalmam játszani. Szívesen lennék olyan látványtervező, aki játszik is.

Mi a jövő?

Akár színpadon, akár a háttérben, egy olyan csapattal szeretnék együtt dolgozni, akikkel együtt tudunk gondolkodni, és valódi alkotó szellem alakul ki.

készült: 2002. április