A második évad értékelésének elemzése

Sokan vettek részt a második évad értékelésében is, sőt, többen szavaztak, mint az első évadnál. A beérkezett szavazatok alapján a második évad epizódjainak tetszési indexe a lenti táblázatban látható a helyezésével együtt.

helyezésepizódátlagos pontszámszavazatok száma
1.Az anyai szeretet4,75179
2.Hetty néni kitüntetése4,58181
3.Csámpás csodák4,57176
4.A csókolózás művészete4,5183
5.Aki mer, az nyer4,27170
6.Az álmok lovagja4,26173
7.Régi civódások, régi szerelem4,2173
8.Fűzőkről, titkokról és az igaz szerelemről4,18174
9.Családi viszály3,99173
10.Minden, ami fénylik3,93169
11.Csak színház, semmi más...3,69167
12.Sara hazatérése3,76174
13.A tengeri kísértet3,63176

A legtöbb pontot, de nem a legtöbb szavazatot kapta és ezzel a második évadban a legjobb rész lett Az anyai szeretet című epizód. Az első évad értékeléséhez hasonlóan az AvonleaGuide.com felmérésében (mely a nemzetközi, főleg kanadai és amerikaiak rajongók véleményét tükrözi) is ez az epizód nyert. Az eltérés kevesebb, mindössze 1 század, a nemzetközi és a magyar értékelés között. A 4,75-ös osztályzat szép ötös osztályzat!

Gyengébb ötös, de azért még ötös osztályzattal második helyezett lett a Hetty néni kitüntetése. Személyes kedvenc az epizód, bár többet vártam tőle... A nemzetközi értékelésben jobban szerepelt, de ott csak harmadik lett.

A második helyezettől hajszállal lemaradva harmadik lett a Csámpás csodák. A 4,57 pont ötös osztályzat szintén. Nemzetközi viszonylatban is az élmezőnyben van, bár ott picit rosszabbul szerepelt. Nem rossz epizód, de szerintem van nála jobb is...

Lecsúszott a dobogóról, de még éppen ötös A csókolózás művészete. Nagy csalódás, nekem az abszolút kedvenc, az AvonleaGuide.com-on negyed ponttal többet kapott és ott második lett, alig lemaradva az elsőtől. Nálunk negyed ponttal és 3 helyezéssel az első mögött van. Sajnálom, de hát ha a magyar rajongók csak ennyire szeretik, akkor ennyire szeretik. ;) Érdekesség viszont, hogy erre az epizódra szavaztak a legtöbben, 183 szavazatot kapott.

Az ötödik és hatodik helyezett 1-1 Jasper Dale-ről szóló rész, az Aki mer, az nyer és Az álmok lovagja. A kettő epizód között 1 század a különbség, mindkettő 4-est kapott a szavazóktól. Az álmok lovagja a nemzetközi értékelésben kicsit rosszabbul szerepelt, az Aki mer, az nyer viszont jobban.

Hetedik lett a Régi civódások, régi szerelem. Nemzetközi viszonylatban hatodik, ott több pontot kapott. Jó kis rész, megérdemli a négyes osztályzatot, de egyértelműen vannak nála jobbak.

Nyolcadik helyen végzett Marilla és Rachel közös epizódja, a Fűzőkről, titkokról és az igaz szerelemről. Erős négyes, szintén megérdemelt helyezés. A nemzetközi rajongók jóval rosszabbra értékelték.

A mezőny utolsó harmada hasonlóan alakul, mint a nemzetközi felmérésben, bár nálunk jobbra értékelték a rajongók a gyengébb részeket is. Sara hazatérése szerintem többet érdemelt volna, de úgy látszik, hogy se a magyaroknak, se a nemzetközi rajongóknak nem nagy kedvence.

Összesen 2268 szavazat érkezett be a 13 részre, ezek összértéke 9490 pont, azaz az évad átlagértéke: 4,18. Ezzel a második évad jó értékelést kapott. A nemzetközi felméréshez képest a magyarok 4 századdal jobbra értékelték az évadot. Érdekesség, hogy a nemzetközi szavazásban sokkal nagyobb volt az eltérés a legjobb és legrosszabb epizód között, mint magyar szavazáson. A nemzetközi rajongók a rosszabb epizódokat sokkal jobban lepontozták, mint a magyarok.

Frissítés! Úgy tűnik az AvonleaGuide.com felmérése nincs lezárva, így ott változnak az eredmények. Az évadok összesített eredményei is változnak. Ezért lementettem az értékeléskori állapotot.