A hetedik évad értékelésének elemzése

A beérkezett szavazatok alapján a hetedik évad epizódjainak tetszési indexe a lenti táblázatban látható a helyezésekkel együtt.

helyezésepizódátlagos pontszámszavazatok száma
1.Szívünknek kedves4,97112
2.Gyere haza4,77110
3.Az élet édes misztériuma4,48110
4.A szerelem vak, de a szomszédok látnak4,47110
5.Teljes napfogyatkozás4,44108
6.Nehéz idők4,38106
7.Új remények4,28108
8.Meglepetések4,2104
9.Bál után4,19107
10.A nagyvilági nő4,14110
11.A Broadway királya3,92108
12.Az új fiúk3,6107
13.Davey és a hableány3,47108

A legtöbb pontot kapta és ezzel a hetedik évadban az első lett a Szívünknek kedves című utolsó rész. Az eredmény egybecseng a nemzetközi szavazatokkal. Hasonlóan az előző évadokhoz, itt is ugyanaz az epizód nyert, mint a nemzetközi felmérésben. A 4,97-es átlag egyértelműen 5-ösnek számít. A nemzetközi rajongók 4,52-re értékelték, a magyarok jobban szeretik ezt a részt.

A dobogó második fokára került a Gyere haza. A magyar rajongók 4,77-re értékelték a részt, ez szintén ötös osztályzatot jelent. Nemzetközi szinten ez az epizód 4,4 ponttal négyes osztályzatot kapott, ami a harmadik helyre volt elég Tim felmérésében.

Harmadik helyezett lett a magyar rajongók körében Az édes élet misztériuma 4,48 ponttal, azaz erős négyes osztályzattal. A nemzetközi szavazáson ez a rész csak kilencedik lett 3,52 ponttal vagyis egy jeggyel rosszabbul végzett.

A negyedik helyezett A szerelem vak, de a szomszédok látnak. Nálunk 4,47 ponttal lett negyedik, a nemzetközi felmérésben ugyanennyi ponttal a második helyet tudta megszerezni.

A középmezőnyben találhatók a Teljes napfogyatkozás, a Nehéz idők, az Új remények a Meglepetések, a Bál után és A nagyvilági nő című epizódok. Ezek mind jól szerepeltek a magyar rajongók körében, négyes felett vannak az osztályzatok, kis különbség van az epizódok között. A nemzetközi értékelésben is a középmezőnyben végeztek ezek a részek, de ott kevesebb pontot kaptak.

A sereghajtók közé tartoznak A Broadway királya, Az új fiúk és a Davey és a hableány című epizódok. Ezek már 4 alatti pontszámot, de még négyes osztályzatot kaptak. Illetve az utolsó Davey és a hableány a maga 3,47 pontjával egy erős hármas vagy majdnem négyes. A nemzetközi értékelésben is hasonlóan rosszul szerepeltek ezek a részek, nem csak nálunk. A magyar rajongók szerint a Daveyről szóló epizód az évad leggyengébb része, a nemzetközi rajongók szerint pedig Az új fiúk. Érdekesség, hogy a magyarok sokkal elnézőbbek, másfél jeggyel jobbat adtak ezekre az epizódokra a nemzetközi rajongókhoz képest.

Összesen 1408 szavazat érkezett be a 13 részre, ezek összértéke 5996 pont, azaz az évad átlagértéke: 4,26. Ezzel a hetedik évad is jó értékelést kapott, hasonlóan a korábbi évadokhoz. A nemzetközi felméréshez képest a magyarok megint jobbra értékelték az évadot, több mint fél jeggyel a külföldi rajongókhoz képest. A nemzetközi szavazásban ennél az évadnál is sokkal nagyobb volt az eltérés a legjobb és legrosszabb epizód között, mint magyar szavazáson. A nemzetközi rajongók a rosszabb epizódokat sokkal jobban lepontozták, mint a magyarok. A magyarok a leggyengébb Davey és a hableány című epizódra másfél jeggyel jobbat adtak, mint a nemzetközi szavazáson az ott értékelő rajongók. A legjobb epizód is jobb értékelést kapott, majdnem ötöst.

Úgy tűnik az AvonleaGuide.com felmérése nincs lezárva, így ott változnak az eredmények. Az évadok összesített eredményei is változnak. Ezért lementettem az értékeléskori állapotot és képként vannak belinkelve az eredmények.