A harmadik évad értékelésének elemzése

A korábbi két évadnál kevesebben értékelték ezen évad epizódjait. Úgy tűnik, kicsit lanyhul a lelkedesés... A beérkezett szavazatok alapján a harmadik évad epizódjainak tetszési indexe a lenti táblázatban látható a helyezésével együtt.

helyezésepizódátlagos pontszámszavazatok száma
1.Előkelő társaság4,47153
2.Örök kötelék4,45151
3.Új szemlélet4,23148
4.Balszerencsés udvarlás4,17150
5.Régi barátok, régi sérelmek4,11145
6.Barátok és rokonok4,09151
7.Elhallgatások4,06151
8.... de ha rossz volt, olyan rossz nincs ... II.3,91149
9.... de ha rossz volt, olyan rossz nincs ... I.3,87151
9.Ha elmúltak a mézeshetek3,87150
10.Egy sötét és viharos éjszaka3,85154
11.Janet néni fellázad3,81150
12.Felix és Blackie3,62150

A legtöbb pontot kapta és ezzel a harmadik évadban a legjobb rész lett az Előkelő társaság. Az eredmény megegyezik a nemzetközi trenddel. Mint a korábbi két évadnál, itt is ugyanaz az epizód lett az első, mint a nemzetközi felmérésben. Megjegyzem, nekem ez meglepetés. Az Előkelő társaság nálam az utolsó helyek egyikén van... Privát vélemény, de több sokkal jobb epizód is van a harmadik évadban. Viszont úgy tűnik, hogy a magyar rajongók többségének ez a rész a kedvence ebben az évadban. 4,47-es átlaggal négyest kapott az epizód.

Második helyezett az Örök kötelék 4,45-ös osztályzattal, harmadik pedig az Új szemlélet 4,23-mal. Mindkettő négyest kapott, és mindkét helyezés egyezik a nemzetközi felméréssel. Tehát az első három helyezett a magyar és a nemzetközi rajongók között is ugyanaz a három rész, ráadásul az osztályzatok is nagyon közel állnak egymáshoz a két felmérésben.

A Balszerencsés udvarlás lett a negyedik a magyaroknál, nemzetközi viszonylatban sokkal rosszabbul szerepelt. Nem rossz rész, de szerintem vannak nála jobbak is. Erős négyest kapott.

A Régi barátok, régi sérelmek lett az ötödik. Ezzel a helyezéssel egyetértek. A Marilla-szál miatt nálam is kedvenc ez az epizód. Véleményem szerint nemzetközileg nagyon lepontozták. Az AvonleaGuide.com-on utolsó lett az évadban 2,83 ponttal... Nálunk sokkal jobban szerepelt, négyes osztályzatot kapott, 4,11 pontja van.

Egyik kedvencem, az Elhallgatások csak a hetedik helyig jutott, de a 4,06-os pontszám szép eredmény, bár az AvonleaGuide.com-on sokkal jobban szerepelt. A magyar rajongók úgy látszik nem kedvelik annyira...

Két újabb kedvenc, a ... de ha rossz volt, olyan rossz nincs ... van a nyolcadik és kilencedik helyen. A kilencedik helyezésen ráadásul osztozni kell a Ha elmúltak a mézeshetek című epizóddal. A Sara kamaszkori lázadása körül forgó dupla rész talán kicsit jobban is szerepelhetett volna. A Jasperékről szóló történet nálunk kerek egy egész jeggyel jobb volt, mint a nemzetközi rajongóknál.

Nagyon hátra csúszott az Egy sötét és viharos éjszaka, csak tizedik lett gyenge négyes osztályzattal, 3,85 ponttal. Hasonlóan, sőt rosszabbul szerepelt a nemzetközi porondon, pedig szerintem az évad egyik legjobb része. Ti miért nem szeretitek, kedves rajongók? :)

Janet néni fellázad valamint Felix és Blackie zárja a sort, ők kapták a legkevesebb pontot. Felix története 8 századdal marad el a nemzetközi eredménytől, de ott annyi pont a hatodik helyhez volt elég, nálunk utolsó lett.

Összesen 1969 szavazat érkezett be a 13 részre, ezek összértéke 7926 pont, azaz az évad átlagértéke: 4,03. Ezzel a harmadik évad is jó értékelést kapott, mint az első kettő. A nemzetközi felméréshez képest a magyarok két tizeddel jobbra értékelték az évadot. Érdekesség, hogy a nemzetközi szavazásban sokkal nagyobb volt az eltérés a legjobb és legrosszabb epizód között, mint magyar szavazáson. A nemzetközi rajongók a rosszabb epizódokat sokkal jobban lepontozták, mint a magyarok. A magyarok a leggyengébb Felix és Blackie epizódra majdnem egy jeggyel jobbat adtak, mint a nemzetközi szavazáson az ott értékelő rajongók az ottani leggyengébb epizódra, a Régi barátok, régi sérelmek című részre, ami 2,83-as osztályzatot kapott... A legjobb rész nálunk is, náluk is nagyjából hasonlóan lett pontozva.

Frissítés! Úgy tűnik az AvonleaGuide.com felmérése nincs lezárva, így ott néha változnak az eredmények. Az évadok összesített eredményei is változnak. Ezért lementettem az értékeléskori állapotot.