Petíció a DunaTV-hez

A Duna Televízió 2006. október 15-e óta újból vetíti a Váratlan utazás című nagy sikernek örvendő kanadai ifjúsági filmsorozatot. Ezúton egyrészt szeretném megköszönni a DunaTV-nek, hogy korunk erőszakkal és színvonaltalan műsorokkal szennyezett világában igazán színvonalas, értékes anyaggal kedveskedik nézőinek, másrészt a magyarországi rajongók és magam nevében szeretném a csatornát arra kérni, hogy vegye meg a teljes sorozat, mind a 7 évad, azaz 91 rész sugázási jogát. (Jelenleg úgy tűnik, hogy csak az első 4 évadot, az első 52 részt fogják levetíteni.) Saját tapasztalataim (napi 2-300 látogatót számláló weboldal tulajdonosa vagyok) azt mutatják, hogy a Váratlan utazás igen népszerű, széles rétegek által kedvelt sorozat. A fiatalok mellett az idősebb korosztály is szívesen nézi.

egy Váratlan utazás rajongó

A petíció sikerült

Úgy tűnik a petíció elérte célját! Egyrészt most (2007.10.16 délelőtt) kaptam a hírt, hogy mégis igaz a Sullivan Entertainment állítása: a DunaTV valóvan megvette a sorozat folytatását. Másrészt amint kiküldtem az erről szóló rendkívüli hírlevelet, kaptam egy telefonhívást az egyik látogatótól, akinek a rokona a DunaTV-nél dolgozik. Az ő állítása szerint a csatorna a petíció hatására döntött a sorozat folytatásának megvásárlásáról.

Köszönöm minden kedves látogatónak, VU-rajongónak, hogy aláírta a petíciót és ezzel hozzájárult kedvenc sorozatunk folytatásához!

A petíció előzményei lejjebb olvashatók.

Előzmények

Levél a DunaTV-hez

Mivel összegyűlt az 1000 aláírás, ezt a levelet küldtem el a DunaTV Közönségszolgálatának. Természetesen az aláírásgyűjtés nem áll meg, továbbra is kérem támogassátok aláírásotokkal a petíciót, amíg nem kapunk pozitív visszajelzést!

A petíció helyzete

Nagy nehezen végre sikerült beszélnem a DunaTV-vel telefonon. Ott azt az információt kaptam, hogy egyrészt sajnos nem tudnak a petícióról (a Közönségszolgálatnak írtam, de úgy tűnik, hogy a kérés nem jutott el a programfelelőshöz), másrészt nagyon szeretik a VU-t, és szívesen leadnák, de nincs most pénz a folytatás megvásárlására...

Más forrásból (a Sullivan Entertainmentből) viszont úgy értesültem, hogy a Duna megvette a folytatást...

Nem tudom, hogy mi az igazság, de egyelőre nem látom értelmét további aláírások gyűjtésének, ezért az aláírások lehetőségét felfüggesztem. Köszönöm mindenkinek, aki aláírta, hogy támogatta az ügyet, és reméljük, hogy Sullivanék állítása helytálló, csak a DunaTV-n belüli kommunikációs zavar miatt nem tudnak a folytatásról.

Ha szeretnél erről a kérdésről beszélgetni másokkal, látogasd meg itt a témához kapcsolódó fórumot.

Itt találhatsz egy listát az aláírók nevével és megjegyzéseivel. Összesen 1207 rajongó támogatta aláírásával a petíciót.