Láng Attila D.

Attila az Osteogenesis Imperfecta nevű betegségben szenved. Ez egy ritka betegség, az a lényege, hogy a csontok könnyen törnek (üvegcsont), nem jól forrnak össze és görbék lesznek. A betegség miatt Attila tolókocsiba kényszerült, csak azzal tud közlekedni. Sajnos betegségében nem sok támogatásra számíthat, az özvegyi nyugdíj és a fogyatékossági támogatás igen kevés. Fő segítője néhai felesége, Krisz anyukája, Klárika. Azonban egy ideje ő is tolókocsiba kényszerült a térdműtétei miatt.

Attila neve az Avonlea.hu látogatóinak, régi rajongóinak ismerős lehet: ő volt a pár évvel ezelőtti fogalmazási verseny egyik zsűritagja. Író és ami a legfontosabb, nagyon nagy Váratlan-rajongó, ezért kértem fel anno a zsűrizésre. ;)

Varázsoljunk Autókat Csoport - VACSI

Attiláék tehát tolókocsiban tudnak csak közlekedni — rövidebb távolságokra. Hosszabb távolságokra van egy átalakított kombi Fordjuk, amit hitel és a barátok segítségével tudtak beszerezni. Sajnos nem tudnak önállóan közlekedni még így sem, mert a Ford hátsó ajtaja nem távnyitható, így mindig kell egy segítő, aki nyitja, illetve zárja az ajtót. A tolókocsijaik is eléggé romos állapotban vannak, hamarosan felmondják a szolgálatot, de a TB nem ad nekik újat még évekig...

Tehát a céljuk, hogy önállóan tudjanak közlekedni ketten, ne legyenek ráutalva az ismerősök, barátok segítségére nap, mint nap. A Ford, illetve kettejük tolókocsijainak átalakításához pénzre van szükségük. Még nem tudják, hogy pontosan mennyire, de ahhoz, hogy biztonságban nekiálljanak a projektnek, 300 ezer Ft-ra minimum szükségük van, ebben szeretne az Avonlea.hu segíteni.

Ford Attila Klárika