Bónusz képek

Szeretnék néhány különleges képpel kedveskedni a magyar rajongóknak (illetve néhány kanadai, amerikai barátunknak). Ezek a képek a nagyközönség számára NEM érhetők el - az okot majd mindjárt ki is fejtem.

Köztudott, hogy a sorozat nagy részét NEM a Prince Edward-szigeten forgatták, hanem Torontótól nem messze, Uxbridge-ben. A Sullivan Entertainment kibérelt egy farmot Uxbridge-ben, és ott építette fel Avonlea városát. A város szinte minden épülete kizárólag díszlet volt, a házaknak csak az első felét építették meg, azok nem voltak rendes épületek. Ez alól kivételt jelentett a King-tanya. A rajta található ház, pajta valódi, használatban levő építmények. Továbbá még az iskola épülete volt igazi, ott belső jeleneteket is forgattak. A többi belső jelenetet studiókban vették fel, a külső jeleneteket pedig az ominózus farmon. A díszletek elhelyezkedéséről az Uxbridge-Scott Museum Avonlea-részlegében tekinthető meg egy szép nagy tervrajz.

A díszleteket 1996. február 14-15-én, a forgatások befejezése után lerombolták, a farmot visszaadták a tulajdonosoknak...

Természetesen a rajongók tudnak erről a farmról. :-) Tudnak róla, és bizony sokan fel is keresik, mivel a házak és a pajta még mindig állnak, sőt emberek is laknak bennük. A lakók azonban - érthető okokból - nem nézik jó szemmel a hivatlan látogatókat, akik sok esetben gátlástalanul, udvariatlanul viselkednek, ezért kitettek egy táblát a farm bejáratához, miszerint tilos az átjárás...

Ennek ellenére az egyik amerikai barátunk korábban már meglátogatta a farmot, és be is ment... :-) Mivel kedves és udvarias volt a tulajdonossal, és elmagyarázta, hogy messziről jött, a tulaj nem volt szőrös szívű, és megengedte, hogy körbenézzen, sőt még segített is neki. :-)

Ezen felbuzdulva, Bobby with-a-y és Lynda with-a-y barátainkkal kísérve mi is felkerestük a farmot. Lynda nem mert bejönni, de mi hárman (Krisa, Bobby és én) bementünk. A tulaj persze megjelent, és pár percig úgy tűnt: el kell hagynunk a helyszínt... Aztán Bobby személyisége :-) kihúzott minket a csávából. Kedves volt, udvarias, és addig beszélt a tulajjal, amíg az megenyhült, és beljebb invitált minket. :-) Sikerült tehát egyrészt kicsit beszélgetnünk az ottaniakkal, másrészt jó pár szép képet készíteni a farmról, a házakról, a tájról.

A tulajdonosok kedvességével viszont nem szeretnék visszaélni, ezért úgy döntöttem a farmon készült képeket csak szűk körben publikálom (a magyaroknak, illetve pár amerikai, kanadai barátunknak). Amennyiben ugyanis mindenkinek elérhetők lennének, könnyen kedvet kaphatnának mások is egy látogatáshoz, esetleg pont ránk hivatkozva. Nem szeretném a tulajdonosokat kellemetlen helyzetbe hozni, így is járnak arrafelé elegen...

Figyelem!
A King-farmról szóló képek, a képekhez vezető linkek SEMMILYEN FORMÁBAN NEM PUBLIKÁLHATÓK SEHOL SEM! A képek letölthetők, és kizárólag magáncélra használhatók. Kérek mindenkit, értse meg nézőpontomat a fentiek fényében.

A képekhez vezető link nincs beillesztve az oldalba azért, hogy a keresőgépek véletlenül se találják meg azokat. Leírom hogyan lehet eljutni a képekhez. Ezen oldal címéből vissza kell törölni a böngésző címsávjában az avcon2004/-ig. Aztán be kell írni a perjel után, hogy secretimages, majd egy újabb perjel következzen. Utána újból secretimages, majd a szó után közvetlenül még egy ?lang=hu-t kell beírni, aztán enter, és már láthatók is a képek. Ha valakinek nagyon nem menne, az írjon egy e-mailt. :-)